© REUTERS

Geen stunt voor David Goffin in Tokio: Novak Djokovic is een maatje te groot

David Goffin is er niet in geslaagd een finaleplaats te veroveren op het ATP-toernooi in het Japanse Tokio. De Luikenaar moest in twee sets zijn meerdere erkennen in het nummer 1 van de wereld, Novak Djokovic. De Serviër haalde het met 6-3 en 6-4. De partij duurde 1 uur en 31 minuten.

rahe, belga

Goffin speelde in de eerste set voor wat hij waard was, maar kon niet verhinderen dat de Servische topper in 47 minuten het laken naar zich toetrok (6-3). Ook in de tweede set gaf de Luikenaar geen vrije baan aan Djokovic, die het finaal wel haalde met 6-4.

Al zeven keer eerder stonden Goffin en Djokovic tegenover elkaar. De 32-jarige Serviër was daarvan zes keer de beste. Hun laatste ontmoeting dateerde van 10 juli op Wimbledon. Djokovic schakelde Goffin toen vlot uit in de kwartfinale met 6-4, 6-0 en 6-2.

(lees verder onder de video’s)

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Djokovic neemt het in de finale op tegen John Millman (ATP 80). De Australiër rekende in de halve eindstrijd af met de Amerikaan Reilly Opelka (ATP 53) in 6-3 en 7-6 (7/4). Djokovic won in zijn loopbaan 75 titels en was dit jaar al de beste op Wimbledon, de Australian Open en in Madrid. Millman plaatste zich in Boedapest in 2018 voor zijn enige finale tot dusver, die hij verloor tegen de Italiaan Marco Cecchinato.

David Goffin, nu het derde reekshoofd, won het Rakuten Open in Tokio in 2017 en was er verliezend finalist in 2016. Vorig jaar nam hij niet deel.

© REUTERS

“Dit was een uitstekende test voor mij”

David Goffin (ATP 15) is zaterdag uitgeschakeld in de halve finales van het ATP-toernooi in het Japanse Tokio (hard/1.895.290 dollar). Belgiës nummer 1 moest voor de zevende keer in acht duels zijn meerdere erkennen in de Serviër Novak Djokovic (ATP 1): 6-3 en 6-4.

“Ik had een moeilijke wedstrijd verwacht”, liet Djokovic na zijn zege optekenen. “David was duidelijk in vorm, in de kwartfinales tegen Chung was hij indrukwekkend. Ik wist dat ik er vanaf het eerste punt moest staan. Ik ben erin geslaagd om in de twee sets een snelle break te realiseren. Daarna volstond het goed op te slaan om de wedstrijd te winnen. De kwaliteit van het spel was goed. Het was een uitstekende test voor mij, de grootste sinds het begin van het toernooi. Ik ben heel tevreden over de manier waarop ik deze week heb gespeeld. Ik hoop dat ik zondag de kroon op het werk kan zetten.”

In de finale tegen de Australische qualifier John Millman (ATP 80) mikt Djokovic op een 76e titel. “Ik heb hem vandaag bezig gezien”, zei de Serviër. “Hij heeft een mooie zege geboekt tegen Reilly Opelka (ATP 53), wat niet evident is gezien zijn stevige opslag. Millman strijdt er altijd voor op het court, hij geeft nooit op. Hij loopt voor elke bal. Het wordt opnieuw een gevecht vanachter de baseline. Hopelijk draait mijn service morgen nog steeds goed, want het zal nodig zijn...”

Meer over Novak Djokovic