© REUTERS

David Goffin mag zich opmaken voor halve finale tegen Novak Djokovic: "Hij is in vorm"

David Goffin (ATP 15) heeft zich vrijdag vlot geplaatst voor de halve finales van het ATP-toernooi in het Japanse Tokio (1.895.290 dollar). Daarin wacht een clash met de Serviër Novak Djokovic, de nummer 1 van de wereld.

Goffin haalde het in zijn kwartfinale met 6-2 en 6-2 van de Zuid-Koreaan Hyeon Chung (ATP 143). De wedstrijd duurde slechts 55 minuten.

Het was het vierde onderlinge duel tussen de 28-jarige Goffin en de 23-jarige Chung. Hij versloeg de Zuid-Koreaan eerder in 2017 in Bazel (6-4, 6-1) en in 2016 in Marseille (6-3, 6-1). Chung haalde het in 2017 in Montreal (7-5, 6-3). Telkens was hardcourt de ondergrond, net zoals in Tokio.

Goffins volgende opponent wordt Novak Djokovic. Het topreekshoofd was in zijn kwartfinale veel te sterk voor de Fransman Lucas Pouille (ATP 24), die met 6-1 en 6-2 mocht inpakken.

Al zeven keer stonden Goffin en Djokovic tegenover elkaar. De 32-jarige Serviër was zes keer de beste. Hun laatste ontmoeting dateert van 10 juli op Wimbledon. Djokovic schakelde Goffin toen vlot uit in de kwartfinale met 6-4, 6-0 en 6-2.

David Goffin won de Rakuten Open in Tokio in 2017 en was er verliezend finalist in 2016. Vorig jaar nam hij niet deel.

Djokovic kijkt uit naar duel tegen Goffin

Novak Djokovic (ATP 1) plaatste zich vrijdag vlot voor de halve finales van het ATP-toernooi in het Japanse Tokio (hard/1.895.290 dollar). De Serviër had geen kind aan de Fransman Lucas Pouille (ATP 24), die amper drie games won. In de halve eindstrijd heet zijn tegenstander David Goffin (ATP 15).

"Goffin is in vorm", vertelde Djokovic na zijn overwinning tegen Pouille. "Niet zolang geleden haalde hij de finale in Cincinnati en hij lijkt zich weer een weg naar de top tien te banen. Hij is iemand die heel goed speelt in de grote wedstrijden. Hij is niet snel onder de indruk. Ik ken zijn spel vrij goed. Het wordt een gevecht vanaf diep in het veld en ik verwacht me aan een grote uitdaging tegen hem."

Tegen Pouille liep het alvast gesmeerd voor de nummer één van de wereld. "Het was zeker een van mijn beste matchen van het jaar", klonk het na de 6-1, 6-2. "Het was zeker de beste deze week en het kwam op het juiste ogenblik. Lucas speelde tot dusver heel goed. Enkele dagen geleden was hij indrukwekkend tegen Nishioka. Ik heb goed opgeslagen, met veel aces, en geprofiteerd van elke kans aan het net. Het was een vrij foutloze prestatie."

Goffin tankt vertrouwen met topprestatie tegen Chung

Er stond vrijdag geen maat op David Goffin (ATP 15) in zijn kwartfinale van het Rakuten Open in Tokio (1.895.290 dollar). Na een uitstekende wedstrijd stuurde hij de Zuid-Koreaan Hyeon Chung (ATP 143) met twee keer 6-2 in minder dan een uur terug naar af.

"Ik heb een heel, heel goede match gespeeld", zei een tevreden Goffin na de wedstrijd. "Het was echt goed. De sleutel lag waarschijnlijk bij mijn opslag. Die draaide uitstekend. Het was een van die avonden waarop je alle zones vindt, de timing perfect zit en je bij elke opslag een muntstuk kan neerleggen in het opslagveld en dat precies raken. Het heeft mij veel gratis punten opgeleverd."

Een Goffin op topniveau zal ook nodig zijn in de halve finale tegen Novak Djokovic, de nummer 1 van de wereld. "Wat mij momenteel het meeste pleziert in mijn spel, is de opslag", ging de Luikenaar verder. "Als je elk opslagspel twee of drie gratis punten hebt, is dat heel aangenaam. Vervolgens heb ik heel intelligent gespeeld, goed geretourneerd, mijn slice verstandig gebruikt en goeie passingshots gespeeld. Tegen Novak zal ik opnieuw goed moeten opslaan. Maar het wordt niet gemakkelijk want niemand in de wereld brengt een bal beter terug."

Meer over David Goffin