© Stefan Beukelaers

Hasp-O Stadsrand bouwt verder aan eerste graad

Volgend op een grondige vernieuwing van naam, bijhorend logo en de implementatie van de modernisering van de lessentabellen, wordt er in Hasp-O Stadsrand verder gebouwd aan de infrastructuur. In deze fase wordt er stevig gewerkt aan een STEM-lokaal, volledig up-to-date voor de noden van de toekomst.

Stefan Beukelaers

Alle scholen van de Scholengemeenschap Sint-Trudo werkten tijdens vorig schooljaar intens samen aan een nieuw project dat het Katholiek Secundair Onderwijs in de regio Sint-Truiden klaarstoomt voor de toekomst. Vijf scholen sloegen de handen in elkaar en gingen samen aan de slag. Uit brainstorms en moodboards groeide de naam Hasp-O en daarop volgde het logo.

Gelijktijdig startte het kernteam van de eerste graad een integraal traject over de modernisering van de eerste graad. Vanuit de praktijkervaring hebben de vakleerkrachten hun professionele input kunnen geven en zijn ze erin geslaagd om de opgelegde onderwijshervorming in goede banen te leiden. Naast een breed en stevig pakket van algemene vorming, zijn er meerdere interessemodules te kiezen, steeds met de nadruk op Stem Biowetenschappen, agrotechnieken, maatschappij en welzijn. Hasp-O Stadrand is immers een school waar wetenschappen, mens, plant en dier centraal staan binnen de verschillende opleidingen.

De nieuwe lessentabellen in de eerste graad bevatten heel wat leerrijke nieuwigheden. Binnen de unieke STEM-lessen (Science, Technology, Engineering en Mathematics) gaan de leerlingen op onderzoek naar de interactie tussen de verschillende disciplines, toegespitst op Biowetenschappen en agrotechnieken. Naast een degelijke opleiding wil het schoolteam meegaan met de noviteiten binnen deze sectoren. Om te kunnen voldoen aan deze noodzaak en een opleiding van hoog niveau te kunnen blijven aanbieden, zet de school zich enorm in en bouwt ze momenteel een multifunctionele serre met een bijhorende werkruimte voor wetenschappelijk onderzoek.

Momenteel zijn de leerlingen en leerkrachten met veel ongeduld aan het wachten op het veelbelovende eindresultaat. Deze volledig nieuwe infrastructuur zal heel wat nieuwigheden hebben die een belangrijke rol zullen uitmaken binnen het pedagogische opvoedingsproject. Hasp-O Stadsrand zet alles op alles om kwaliteitsvolle studenten af te leveren.

Achter de gevels van het historisch pand, helemaal omgeven door het groen, waar ooit de broeders van de Christelijke scholen bijna 100 jaar geleden startten met onderwijs, vinden sinds enkele jaren heel wat opmerkelijke vernieuwingen plaats. Deze grondige renovaties zorgen ervoor dat niet alleen de opleidingen vernieuwd worden, maar dat ook de infrastructuur dankzij de modernisering weer helemaal klaar is voor de volgende 100 jaar.

Aangeboden door onze partners

Immo

Jobs in de regio