Max Verstappen: "22 races op F1-kalender zal echtscheidingen veroorzaken"

Print
Max Verstappen: "22 races op F1-kalender zal echtscheidingen veroorzaken"

Max Verstappen Foto: Red Bull F1 team

Max Verstappen is geen grote voorstander van een F1-kalender met maar liefst 22 races. Dat liet de Nederlander onlangs duidelijk merken.

Volgend jaar staat met 22 races een recordaantal op de F1-kalender. Na maanden van speculaties en discussiëren is de F1-kalender dan toch verder uitgebreid, iets waarvoor de F1-teams niet stonden te springen.

Vooral voor heel wat medewerkers betekent dat een nog zwaardere belasting en komt de balans tussen werk en privé nog meer onder druk te staan. Volgens Max Verstappen zal de uitbreiding van de kalender zelfs tot echtscheidingen leiden.

'Ik begrijp dat er door meer races ook meer geld wordt verdiend, maar je moet ook aan de mensen denken die in de formule 1 werken en ook aan hun families', aldus Verstappen.

'Mecaniciens kunnen bijna gewoon de papieren voor hun echtscheiding tekenen. Ik denk dat men niet goed beseft wat een uitbreiding naar 22 races betekent voor hen en hun families.'

Verstappen vindt dat de formule 1 niet gewoon de F1-kalender moet blijven uitbreiden. 'Ik vind dat we gewoon de beste circuits moeten selecteren.'

Meer F1-nieuws op F1journaal.be: