donderdag 10 oktober 2019 - Limburg
camera closecorrect Verwijs ds2 facebook nextprevshare twitter video

Donderdag hielden de speurders een reconstructie in het huis waar de vrouw in april 2016 overleed. Tom Palmaers

Reconstructie tiramisumoord: verdachte blijft elke betrokkenheid ontkennen

AlkenHet onderzoek naar de dood van Annick Haesevoets is stilaan afgerond. De speurders hielden donderdag een reconstructie in het huis waar de vrouw in april 2016 op 45-jarige leeftijd overleed na het eten van een potje tiramisu. Daarin bleek een grote dosis slaappillen vermengd te zijn. Verdachte Karel B. (53) blijft elke betrokkenheid staalhard ontkennen.

Karel B. belandde op 7 februari 2017 in de cel, tien maanden nadat zijn vrouw was gestorven. Een doodsoorzaak kon toen niet meteen worden gevonden, waarna het parket werd ingeschakeld - elk ongewoon sterfgeval wordt namelijk verder onderzocht. Uit dat onderzoek bleek maanden later dat in een potje tiramisu resten van medicijnen, onder meer slaappillen, zaten. Met de tiramisu zelf was niets aan de hand.

  HBvL

Als kelner in een Hasseltse danszaak mocht de Alkenaar na een feest de dessertoverschotten mee naar huis nemen. Voor de aanwezigheid van de slaappillen in het dessertje hadden familie en vrienden van de Alkenaar een simpele uitleg: misschien had Annick Haesevoets het zelf gedaan. Ze leed aan slaapapneu en had moeite met pillen te slikken. Ze had van haar moeder zelf het advies gekregen om de pillen onder haar eten te mengen.

Toch belandde Karel B. achter de tralies, al waren er volgens ingewijden geen objectieve bewijzen in het strafdossier te vinden, alleen veronderstellingen. Maar er waren ook enkele eigenaardigheden. Zo faalde hij tijdens een test met de leugendetector en ook zijn buitenechtelijke relatie speelde hem parten, een romance waarvan zijn vrouw wel op de hoogte zou zijn geweest.

Na een jaar voorhechtenis kwam de Alkenaar in februari vorig jaar vrij met een enkelband, die hij overigens nog altijd draagt. Zijn vrijheid is erg beperkt, hij mag zijn huis in Alken niet uit. Om het onderzoek stilaan af te ronden, hielden de speurders donderdag in alle discretie een reconstructie in het huis waar Annick Haesevoets op 45-jarige leeftijd overleed. Of die reconstructie veel opgeleverd heeft, is nog de vraag. “Mijn cliënt houdt na 2,5 jaar voorhechtenis zijn onschuld nog altijd staande”, onderstreept zijn advocaat Alex Vanbets. De zaak blijft bijgevolg een raadsel: is het moord, zelfmoord of een jammerlijk ongeluk?

  HBvL

Nieuwe Video's