© Photo News

Isaac Kimeli past voor 1.500 meter op WK atletiek: “Tot volgend seizoen!”

Isaac Kimeli neemt op het WK atletiek in Doha niet deel aan de 1.500 meter. In een bericht op Instagram laat hij dinsdag weten dat het tijd is voor een rustperiode.

Maandagavond had Kimeli na afloop van de finale van de 5.000 meter nog in het midden gelaten of hij komende donderdag (3 oktober) zou starten in de reeksen van de 1.500 meter. “Ik beslis morgen of ik ook deelneem aan de 1.500 meter. Dat is weer een heel andere wedstrijd. Het is afwachten hoe ik recupereer. Op dit moment ben ik helemaal leeg”, zei hij na zijn veertiende plaats.

Dinsdag bevestigt Kimeli dat het zomerseizoen voor hem voorbij is, en hij dus past voor de 1.500 meter. “Gisteren liep ik de finale van de 5 km in een waanzinnig deelnemersveld. Ik gaf alles en werd veertiende. Ik kijk terug op een uitstekend kampioenschap en vooral op een uitstekend seizoen. Bedankt aan iedereen voor de fantastische steun! Nu is het tijd om wat te rusten. Tot volgend seizoen!”

© Photo News

Ismaël Debjani gaat voor halve finale

Ismaël Debjani staat in Doha voor zijn tweede WK-deelname. Donderdagavond tekent hij wel present in de reeksen van de 1.500 meter. “Ik wil er plezier aan beleven, presteren en proberen beter te doen dan in Londen”, zegt de 29-jarige Waal.

Twee jaar geleden eindigde het WK voor Debjani in Londen al in de reeksen. “Maar toen had ik nog maar weinig zin om te lopen na mijn Belgisch record en een blessure”, vertelt Debjani, wiens recordtijd uit 2017 3:33.70 bedraagt. Die chrono kon hij dit jaar nog niet benaderen. Hij slaagde er evenmin in de gevraagde WK-limiet te lopen (3:36.00) maar werd opgevist en kon zo toch afreizen naar Qatar.

“Na de Memorial Van Damme heb ik een goede stage van twee weken afgewerkt. Ik heb er geprobeerd mijn niveau op te krikken want ik kwam nog ritme tekort”, legt hij uit. Een Belgisch record heeft hij naar eigen zeggen niet in de benen maar het olympisch minimum (3:35.00) kan wel, in de reeksen. “Niet in de halve finales. Er zullen amper 24 uren tussen beide races zijn om te recupereren”, weet hij. “Ik zou mij graag plaatsen voor de halve finales, maar het is wachten op de indeling van de reeksen. Ik hoop dat er niet te veel kleppers bij zitten.”