© AFP

In golf lachen ze er niet mee: middenvinger levert drie jaar schorsing op, ondanks publieke excuses op zijn knieën

De Zuid-Koreaanse golfspeler Kim Bi-o betaalt een hoge prijs voor zijn vurige temperament. Toen hij afgelopen weekend tijdens een toernooi werd afgeleid door een piepende gsm in het publiek, reageerde hij met een opgestoken middenvinger. Het kost hem drie jaar schorsing.

Het incident gebeurde zondag aan de zestiende hole op het Daegu Gyeongbuk Open. Kim Bi-o, op dat moment aan de leiding, maakte zich klaar om te slaan toen in het publiek een gsm lawaai maakte. Ontstemd draaide de golfspeler zich om, stak zijn middenvinger op en wierp zijn club op de grond.

De Zuid-Koreaanse spelersorganisatie KPGA riep hem ter verantwoording en besliste Kim Bi-o voor zijn “ongepaste gedrag” een fikse schorsing en een boete van 10 miljoen won (7.600 euro) op te leggen.

De 29-jarige Koreaan won uiteindelijk het toernooi en betuigde na afloop zijn spijt. Dinsdag barstte hij na zijn verschijning voor de KPGA in tranen uit voor de tv-camera’s en bood, op zijn knieën, nogmaals zijn verontschuldigingen aan. Maar die vielen bij de verantwoordelijken in dovemansoren.