© REUTERS

Nederlandse vedette Dafne Schippers verdedigt titel op 200 meter niet op WK atletiek in Doha

Dafne Schippers komt niet uit op de 200 meter bij de wereldkampioenschappen atletiek in Doha. De Utrechtse atlete, regerend wereldkampioene op deze afstand, heeft te veel last van de liesblessure die ze zondag opliep in de halve finales van de 100 meter. De teamleiding van de Atletiekunie bracht het nieuws naar buiten tijdens de warming-up voor de series van de 200 meter, die maandag om 16.00 uur beginnen.

Schippers liet als gevolg van die pijnlijke lies zondagavond de finale van de 100 meter in het Khalifa Stadion al schieten. De afmelding voor de 200 meter is een zware domper voor de 27-jarige atlete.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Tweede forfait

Enkele uren nadat Dafne Schippers bekendmaakte dat ze haar wereldtitel op de 200 meter op het WK atletiek in Doha niet zou verdedigen door een pijnlijke lies, heeft ook concurrente Ta Lou forfait gegeven. De Ivoriaanse, goed voor zilver op de 200m op het WK in 2017 in Londen, blesseerde zich zondag aan de knie tijdens de halve finales van de 100 meter. Ze werd nadien nog derde in de finale, die werd gewonnen door de Jamaicaanse Shelly-Ann Fraser-Pryce, maar ziet nu wel af van deelname op de 200 meter.

“Gisteren, net na de halve finale, voelde ik een pijnscheut in mijn knie”, schreef Ta Lou op haar Instagramaccount. “Ik wilde de coach eerst niet ongerust maken, dat is niet mijn gewoonte. En ik wilde niet opgeven, dat haat ik. De kiné heeft vervolgens uitstekend werk geleverd en ik heb nog brons kunnen pakken in de finale. Vandaag ben ik niet klaar voor de 200 meter. Mijn hart wil het, maar mijn knie weigert dienst.”

(belga)