44ste Gouwdag op een unieke locatie

Print
44ste Gouwdag op een unieke locatie

Foto: Miet Debay

Riemst - Zaterdag 21 september organiseerde Heemkunde Limburg vzw i.s.m. GOGRI (Geschied- en Oudheidkundig Genootschap van Riemst) de 44ste gouwdag.

De inschrijvingen voor deze dag verliepen vlotjes en de limiet van 80 personen werd dan ook snel bereikt. Het thema dit keer was "Alcohol, deugd of zonde?". En dus kozen ze ook voor een aangepaste locatie, nl. het wijnkasteel in Genoelselderen.

Na het welkomstwoord door Ludo Melard (voorzitter GOGRI) en Raymond Lambie (voorzitter Heemkunde Limburg) gaf Davy Jacobs, directeur Jenevermuseum Hasselt, de uiteenzetting "Van de medicijnkast tot de cocktailbar". De voormiddag werd afgesloten met een lezing "Brouwers en limonademakers in Limburg" door Jo Billen, cultuurambtenaar van de gemeente Wellen.

Namiddag was het de beurt aan Marcel Daerden, voorzitter Historische Kring Membruggen. Hij vertelde over de Waterbond van Membruggen. Na de uiteenzettingen was het tijd om iets actiefs te gaan doen en werden de aanwezigen rondgeleid op het wijndomein. Deze 44ste gouwdag was een voltreffer, mede dankzij het schitterende weer, een goed gevuld programma en de mooie locatie.

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio