© Photo News

Sander Gille en Joran Vliegen veroveren in Zhuhai derde ATP-titel, Spanjaard Carreño Busta wint ATP Chengdu

Sander Gille en Joran Vliegen hebben het dubbelspel op het ATP-toernooi in het Chinese Zhuhai (hard/931.335 dollar) op hun naam geschreven.

belga

De Limburgers, die het vierde reekshoofd vormen, klopten zondag in de finale de Braziliaan Marcelo Demoliner en de Nederlander Matwé Middelkoop in twee felbevochten sets: 7-6 (7/2) en 7-6 (7/4). De partij duurde 1 uur en 48 minuten.

Gille (28) en Vliegen (26) wonnen deze zomer, in juli, hun eerste twee ATP-titels. Ze triomfeerden zowel in het Zweedse Båstad als het Zwitserse Gstaad. Daarna haalden ze ook de finale in het Oostenrijkse Kitzbühel. De Limburgers wonnen samen ook al dertien Challengertitels, waarbij een dit jaar in Bratislava.

De Minaur steekt eindzege op zak

De Australiër Alex De Minaur (ATP 31) heeft het ATP-toernooi in het Chinese Zhuhai (hard/931.335 dollar) op zijn naam geschreven.

De Minaur klopte zondag in de finale de Fransman Adrian Mannarino (ATP 61) in twee sets: 7-6 (7/4) en 6-4. De partij duurde 2 uur en 6 minuten.

Voor De Minaur is het zijn derde ATP-eindzege, die hij allemaal dit jaar behaalde. De 20-jarige Australiër won de voorbije maanden in Atlanta en Sydney. De 31-jarige Mannarino pakte dit jaar in ‘s-Hertogenbosch zijn eerste eindwinst. Daarvoor was hij al zesmaal verliezend finalist.

Carreño Busta juicht in Chengdu

De Spanjaard Pablo Carreño Busta (ATP 63) heeft het ATP-toernooi in het Chinese Chengdu (hard/1.096.575 dollar) op zijn naam geschreven.

Carreño Busta klopte zondag in de finale de Kazach Alexander Bublik (ATP 71) in drie sets: 6-7 (5/7), 6-4 en 7-6 (7/3). De partij duurde 2 uur en 8 minuten.

De 28-jarige Carreño Busta ging op zoek naar zijn vierde eindzege, na overwinningen in Estoril (2017), Moskou en Winston-Salem (beiden in 2016). De Spanjaard treft volgende week in de eerste ronde van het toernooi in Tokio David Goffin (ATP 15). De 22-jarige Bublik kon zich eerder dit jaar in Newport voor zijn eerste finale plaatsen, maar verloor ook toen, tegen de Amerikaan John Isner.