Mode

Model verbaast met eigenaardig loopje op de catwalk van Maison Margiela

Print
Model verbaast met eigenaardig loopje op de catwalk van Maison Margiela

Foto: Catwalkpictures

Voor de finale van het Maison Margiela-defilé in Parijs liet het merk een model met eigenaardig loopje los op de catwalk. Het gaat om Leon Dame, die speciaal voor de show een agressieve pas aanleerde om de collectie in het teken van activisme extra krachtig te laten overkomen.

Het Duitse model Leon Dame gaat momenteel de wereld rond dankzij zijn bijzonder loopje tijdens de finale van de Maison Margiela-modeshow in Parijs. Helemaal op het einde stormde hij met een woedende gelaatsuitdrukking en corresponderende, stampende stappen op de catwalk in een nieuwe creatie van hoofdontwerper John Galliano.

Hoewel het licht voorovergebogen marcheren er spontaan dramatisch uitzag, was het loopje vooraf ingestudeerd. Samen met choreograaf Pat Boguslawski dacht Dame naar eigen zeggen een signature walk uit, die momenteel de meestbesproken passage op de catwalk is van de voorbije modeweken.

Leon Dame is een 20-jarige student uit Berlijn, die in zijn vrije tijd modellenwerk doet en saxofoon speelt. Hij maakte zijn debuut in modeland in 2016 en was al eerder - echter op een meer ingetogen manier - te zien in kleding van Gucci, Valentino, Alexander McQueen en Burberry.

Niet te missen