© BELGA

Telenet trekt internetsnelheden op naar 1 gigabit per seconde

Telecomoperator Telenet trekt de snelheden op zijn vaste netwerk fors op. Voor klanten met een Speedboost-abonnement gaat dat tot 1 gigabit per seconde (Gbps), maar ook de goedkopere abonnementen krijgen een upgrade.

Telenet heeft de voorbije vijf jaar met ‘De Grote Netwerf’ ingezet op een grootschalige update van het vaste netwerk. Die operatie is nu rond: de capaciteit van het 600 megahertz-netwerk is verdubbeld naar 1,2 gigahertz. “Beeld je in dat de E19, waar je vandaag misschien in de file stond, ineens dubbel zoveel rijstroken heeft”, verbeeldt CEO John Porter het.

De meeste klanten met een internetabonnement zullen die aanpassing meteen voelen. De Basic Internet-formule gaat van 50 megabit per seconde (Mbps) naar 100 Mbps. Internet Fiber 100 en Internet Fiber 200 worden omgedoopt tot All-Internet, met snelheden van respectievelijk 150 in plaats van 100 Mbps en 300 in plaats van 200 Mbps. De klanten met een Speedboost-formule zien hun abonnement getransformeerd naar ‘GIGA Speedboost’, met een snelheid tot 1 Gbps in plaats van 400 Mbps.

De gratis upgrades worden vanaf vandaag/donderdag doorgevoerd en kunnen nog tot eind oktober in beslag nemen. Ook Telenet Business-klanten krijgen trouwens een upgrade.

De Mechelse telecomoperator heeft in totaal 500 miljoen euro geïnvesteerd in de operatie. Een 300-tal technici heeft de voorbije vijf jaar zowat 2 miljoen componenten vervangen.

Meer over Telenet