© ISOPIX

Van Uytvanck ondanks rugklachten naar halve finales op WTA Tasjkent

Alison Van Uytvanck (WTA-61) moest woensdag nog met rugklachten de strijd staken in de kwartfinales van het dubbelspel op het WTA-toernooi van Tashkent (Oezbekistan), maar plaatste zich donderdag desondanks voor de halve finales van het enkelspel. “Ik ben heel tevreden”, reageerde de 25-jarige Vlaams-Brabantse na haar 6-2, 6-4 zege tegen de Française Pauline Parmentier (WTA-127).

Maarten Delvaux

“Ik had wel nog wat rugpijn, krampen, maar het ging. Keelpijn heb ik er inmiddels ook bij gekregen, maar we overleven het wel. Tegen Parmentier heb ik een goede partij gespeeld heb. Ze begon niet goed, maar in de tweede set bood ze wel stevig weerwerk. Ik ben me in de wedstrijd blijven vastbijten en kon mijn eigen niveau ook wat opkrikken, om in twee sets te winnen. Dat met agressief spel, zonder onnodige risico’s te nemen. In bouwde toch wat veiligheid in. Ook bracht ik veel variatie in mijn opslag en dat hielp.”

Om een plaats in de finale neemt Van Uytvanck het vrijdag op tegen de Tsjechische Kristyna Pliskova (WTA-80), tweelingzus van ‘s werelds nummer twee Karolina Pliskova. “Ze is de zus van Karolina, maar helemaal niet dezelfde speelster. Ze slaat wel goed op en is linkshandig, wat het altijd lastiger maakt. Het zal erop aan komen in de rally’s te komen en haar veel te laten lopen. Ik ben al heel blij dat ik in de halve finales sta, al wat er nog bij komt is bonus.”

Van Uytvanck is het derde reekshoofd, de eerste twee reekshoofden, de Slovaakse Viktoria Kuzmova (WTA-56) en de Russische Margarita Gasparyan (WTA-55), liggen al uit het toernooi. “Maar daarom stellen dat ik de topfavoriete ben voor toernooiwinst, is wat kort door de bocht. De anderen staan ook niet zomaar toevallig in de halve finales. Ik ga het beste van mezelf geven. Als dat winst oplevert, is dat mooi, maar anders zal ik zeker niet teleurgesteld zijn.”