Mama

Mattel maakt genderinclusieve poppen

Print
Mattel maakt genderinclusieve poppen

Instagram/Mattel

Mattel lanceert een nieuwe poppenlijn, Creatable World, waarbij elke vorm van genderidentificatie ontbreekt. Het speelgoedmerk wil kinderen met deze aanpasbare collectie de mogelijkheid bieden om keer op keer nieuwe personages te creëren, zonder opgelegde labels en zonder beperkingen.

Noch vrouwelijk, noch mannelijk. De kenmerken van de poppen uit Creatable World verraden geen enkele genderidentificatie: de lippen zijn niet te vol, de wimpers niet te lang, de schouders niet te breed en de boezem is geheel afwezig. Elke pop uit de collectie heeft het uiterlijk van een zevenjarige met kort haar, maar wordt geleverd met een extra kapsel met lange haren en een uitgebreide genderneutrale garderobe, bestaande uit hoodies, sneakers, tutu’s en cargobroeken.

“In onze wereld zijn poppen zo ongelimiteerd als de kinderen die ermee spelen”, aldus Mattel. “Met Creatable World, een poppencollectie die alle labels weert en iedereen uitnodigt om mee te spelen, willen we kinderen de vrijheid schenken om elke keer opnieuw gepersonaliseerde personages te creëren.”

In totaal zijn er binnen Creatable World zes verschillende poppensets verkrijgbaar. Bij de pop wordt telkens een langharige pruik, drie paar schoenen en een aantal kledingstukken geleverd. De collectie is nu bij Dreamland verkrijgbaar en kost 49,95 euro.

Mattel maakt genderinclusieve poppen
Dreamland

Niet te missen