Commissaris Stap bezoekt basisschool Wijer

Print

Wijer

Nieuwerkerken - Van 16 tot 22 september was het weer de week van de mobiliteit. Dat was ook duidelijk zichtbaar in de basisschool van Wijer, waar alle kinderen de uitdaging aangingen met een heel bijzondere commissaris.

Het thema werd aangekondigd met een toneelstuk. Commissaris Stap (meester Nico) kwam de kinderen vertellen hoe belangrijk het was om goed zichtbaar te zijn in het verkeer. Een fiets die goed in orde is, een valhelm en een fluohesje zijn dan musthaves. Annelientje (juf Evy) gaf het slechte voorbeeld, waardoor ze natuurlijk onder handen werd genomen door de commissaris.

De kinderen werden ook uitgedaagd door de commissaris. Ze kregen de opdracht om elke dag goed zichtbaar naar school te komen. Als ze hun fluohesje aanhadden, mochten ze een tekening op hun fluokaart kleuren. Aan het eind van de week kregen ze een beloning voor een volle fluokaart. Een andere uitdaging was om zo veel mogelijk met de fiets of te voet naar school te komen. De kinderen mochten een wasknijper bij het vervoermiddel spelden waarmee ze naar school kwamen. Nadien keken ze samen  welke vervoersmiddelen het meest gebruikt werden die dag.

Natuurlijk werden er ook verschillende activiteiten in de klassen gedaan. Zo was er een les rond de dode hoek. De kinderen van de bovenbouw kregen de kans om in de vrachtwagen van Jessy Stas plaats te nemen en zo te ontdekken hoe gevaarlijk de dode hoek was. Ook het verkeerspark was de hele week op school. De kinderen konden zo hun fietsvaardigheden laten zien. Ze leerden de verkeersregels die ze in de klas hadden geleerd ook toepassen. De politie kwam langs om de fietsen te controleren. Het is namelijk heel belangrijk om een fiets te hebben die goed in orde is. ’s Ochtends werd er gedanst op het straplied.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio