© Shutterstock

Haal de herfst in huis: boeketjes gedroogde bloemen maken comeback

In de jaren negentig werd het interieur vaak opgeleukt met bundeltjes gedroogde bloemen. Vandaag lijkt de trend helemaal terug in de huiskamers, zo blijkt uit de populaire hashtag op Instagram #driedflowers waarbij bijna 700.000 beelden horen. Ook lifestylesites, waaronder Rifinery 29, tippen de trend.

vwh

Gedroogde bloemen passen perfect in een herfstig interieur. Koop of krijg je een boeketje, dan kun je de bloemen erin zelf gaan drogen en er een hele herfst en winter van genieten. Verwijder overtollige bladeren en bind de bloemen met elastiekjes in kleine bosjes. Hang ze ondersteboven te drogen op een warme, droge plek. Denk aan de zolder of de berging. Weinig lichtinval is belangrijk om de oorspronkelijke kleur van de bloemen te behouden.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Je kunt de bloemen ook laten drogen in een kartonnen doos of tussen een zware stapel papier (denk aan een oud telefoonboek). In dat laatste geval krijg je wel platte exemplaren, die perfect geschikt zijn om in een herfstig kadertje te etaleren. Wil je de gedroogde bloemen sterker maken, verstuif er dan een beetje haarlak over.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Geen geduld? Tegenwoordig kun je in veel winkels en tuincentra ook gewoon gedroogde bloemen kopen om een boeketje samen te stellen in een vaas naar keuze. Ook leuk: gebruik een mooi water- of frisdrankflesje als vaas en laat er één (of een paar) gedroogde bloem of stengel in schitteren. Een andere optie: bind de gedroogde stengels vast met een rustiek lint naar keuze en leg neer, bijvoorbeeld op je salontafel.

Bloemen- en kruidendroger - Dille & Kamille - 12,95 euro / gedroogde klaproos - Bol - 11,01 euro / boekjes - Etsy via Decoreffective - 20 euro / bundeltje papavers in geel - Dutch Flower Lady - 14,95 euro / tarwebundel - Dille & Kamille - 5,95 euro

Niet te missen