Eerstejaars leerlingen SVM op verkenning in eigen streek

Print
Lanaken - De leerlingen van het 1ste jaar van de Sint-Vincentiusmiddenschool hebben nog niet stilgezeten.

Het nieuwe schooljaar is nog maar 3 weken oud, maar zo zijn de leerlingen al op bosonderzoek geweest en maandag 23 september stond voor hen de jaarlijkse verkenning van Groot-Lanaken op het programma. Gedurende een halve dag verkenden de leerlingen te voet Lanaken en omstreken langs zoveel mogelijk rustige veldwegen en wandelwegen. Eindbestemming was de kerk in Smeermaas waar de bussen de leerlingen kwamen ophalen.
Onderweg merkten de leerlingen de toch wel ietwat vreemde reclame van een warenhuisketen op, waar de prijs van een kilo appelen toch wel erg onlogisch was. Het doel van deze keten is aan te geven dat het effect van verse voeding veel meer waarde geeft aan je leven dan je zou denken. Er wordt dus duidelijk over gepraat en ze zijn dus zeker geslaagd in hun opzet.
De andere halve dag stond een busexcursie op het programma. De bussen brachten de leerlingen door een aantal deelgemeenten van Lanaken. Deze excursie sluit aan bij de lesdoelen van het vak aardrijkskunde.
Ook wordt deze dag en vooral dan de wandeling gezien om de klasgenootjes beter te leren kennen. De weergoden waren de leerlingen en de leerkrachten gunstig gezind en zo werd het een aangename klassendag waar leren en plezier elkaar afwisselden.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio