Piet Van Meeuwen heeft de snelste Orléansduif van Lommel

Print
Piet Van Meeuwen heeft de snelste Orléansduif van Lommel

Foto: David Kindt

Lommel - Op vrijdag 20 september werd in de Zonhovense Evenementenhal Den Dijk met een groots slotevent het 52ste Horta-HBvL-Orléansjaar afgesloten, gepaard met een schitterende feest- en huldigingsavond.

Onze krant mocht samen met de Limburgse Fondclub en haar trouwe partners zo’n kleine vijfhonderd gasten ontvangen. 170 duivenliefhebbers en hun partner genoten voor de aanvang van de proclamaties van een heerlijk buffet vooraleer de huldigingsavond met meer dan tweehonderd verschillende laureaten van start ging.

Het werd een vlotte avond en waarbij de The Evergreens uit Bilzen voor de sfeer zorgden. De hoofdvogel van deze editie werd afgeschoten door het echtpaar Schroyen-Henderix uit Heusden-Zolder. Zij kregen op de tonen van het Limburgs volkslied een staande ovatie van collega-duivenliefhebbers en werd nadien overladen met prachtige prijzen.

Natuurlijk werd ook de snelste Orléansvlieger van iedere gemeente gehuldigd. Zij kregen van hun gemeente of stad een aandenken. Het wedstrijdduifje van Piet Van Meeuwen (Lommel) keerde op zondag 21 juli naar haar duiventil aan een snelheid van 1369,22 meter per minuut of maar liefst 82,15 km/u. Via afvaardiging liet schepen Dirk Vanderhoydonks van Lommel een geschenk overhandigen aan deze duivenliefhebber.

Foto: Jeffrey Gaens (HBvL).


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio