Henri Van Der Ree heeft de snelste Orléansduif van Hechtel-Eksel

Print
Henri Van Der Ree heeft de snelste Orléansduif van Hechtel-Eksel

Foto: David Kindt

Hechtel-Eksel - Op vrijdag 20 september werd in de Zonhovense Evenementenhal Den Dijk met een groots slotevent het 52ste Horta-HBvL-Orléansjaar afgesloten, gepaard met een schitterende feest- en huldigingsavond.

Onze krant mocht samen met de Limburgse Fondclub en haar trouwe partners zo’n kleine vijfhonderd gasten ontvangen. 170 duivenliefhebbers en hun partner genoten voor de aanvang van de proclamaties van een heerlijk buffet vooraleer de huldigingsavond met meer dan tweehonderd verschillende laureaten van start ging.

Het werd een vlotte avond en waarbij de The Evergreens uit Bilzen voor de sfeer zorgden. De hoofdvogel van deze editie werd afgeschoten door het echtpaar Schroyen-Henderix uit Heusden-Zolder. Zij kregen op de tonen van het Limburgs volkslied een staande ovatie van collega-duivenliefhebbers en werd nadien overladen met prachtige prijzen.

Natuurlijk werd ook de snelste Orléansvlieger van iedere gemeente gehuldigd. Zij kregen van hun gemeente of stad een aandenken. Het wedstrijdduifje van Henri Van Der Ree (Eksel) keerde op zondag 21 juli naar haar duiventil aan een snelheid van 1379,15 meter per minuut of maar liefst 82,75 km/u. Schepen Nele Lijnen van Hechtel-Eksel liet een geschenk overhandigen aan deze duivenliefhebber.

Foto: Jeffrey Gaens (HBvL).


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio