Gezinsbonden van Dilsen-Stokkem wint Familie Fit-beweegdorp

Print
Dilsen-Stokkem - Dilsen-Stokkem werd door Familie Fit uitgeroepen tot meest fitte gemeente van Vlaanderen in 2018 met een monsterscore van 457783 verzamelde beweegminuten. Als prijs kregen ze dit weekend een Familie Fit-beweegdorp te gast in hun stad.

De bewegingstool Familie Fit, een initiatief van Gezinssport Vlaanderen, daagde alle gemeenten uit om de meeste beweegminuten te verzamelen. De bewegingstool heeft als doel om gezinnen aan te sporen om samen te bewegen. Niet enkel sporten in de sportclub, alleen of met het gezin komt in aanmerking. Je mag in de tool ook registreren hoeveel minuten je actief was in huis of tuin en hoelang je je bijvoorbeeld te voet, met de fiets of step hebt verplaatst.
Gezinsbond Dilsen-Stokkem had iedereen, zowel leden als niet-leden uit Dilsen-Stokkem, opgeroepen om deel te nemen aan deze wedstrijd.

En ja hoor Dilsen-Stokkem verstootte zelfs de grote stad Mechelen van de lang bezette eerste plaats. De gezinsbonden van Dilsen-Stokkem hebben dan besloten om hun prijs aan te bieden aan de Parkfeesten van de stad Dilsen-Stokkem zodat alle mensen van deze mooie prijs konden genieten.
Het was zeer druk in het fitdorp. Kids, ouders en grootouders amuseerden zich kostelijk en dit was de bedoeling.
Na een bezoek en met de nodige stempels op hun deelnemerskaart konden ze hun welverdiende appel en een duurzame boodschappentas gaan afhalen bij de stand van de Gezinsbond.
De verschillende onderdelen waren kubb & volksspelen, klauterparcours voor kleuters met , kruiptunnels en stapstenen, new games, behendigheidsspelen, reuze gezelschapsspelen, bal- en netspelen.

 


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio