Overzichtstentoonstelling van 6 jaar Lomak, het kleinste museum ter wereld

Print
Tessenderlo - Zaterdagavond 21 september was het vernissage van Expo 19 in het LOMAK-museum in Tessenderlo met werk van Jeff Rutten. De organisatie pakte uit met enkele primeurs. De vernissage werd gehouden in de prachtige Sint-Martinuskerk, voor het eerst werd het werk van een designer tentoongesteld. Er werd ook een overzicht gemaakt van 6 jaar LOMAK.

Stijn Meuris onderhield de volgelopen Sint-Martinuskerk met een humoristisch betoog over het belang van dit kleinste museum ter wereld. Op zijn welbekende ludieke manier lichtte Stijn Meuris ons de figuur van Jeff Rutten toe. Jeff Rutten ook de bedenker van het LOMAK concept. Vibrafoonspeler Brecht Schepers bracht tussendoor enkele knappe staaltjes van vibrafoon muziek. Als special-act zelfs een prachtige uitvoering van de Stijn Meuris ‘ “Ik hou van jou”.
De tweede primeur van de avond was de overzichtstentoonstelling van 6 jaar LOMAK. Voor deze gelegenheid had het LOMAK bestuur van alle kunstwerken die ooit in het LOMAK werden tentoongesteld , posters gemaakt. Tevens werden er workshops georganiseerd voor kinderen uit het basisonderwijs. De kinderen mochten – in groepjes en geïnspireerd door de posters – een kunstwerk maken voor het LOMAK. Om het zo echt mogelijk te laten lijken, werden de kinderen ook een box, voor de gelegenheid in karton, ter beschikking gesteld. Leraars van de Academie voor Beeldende Kunsten hebben de workshops begeleid. Het LOMAK komt zo naar buiten, vandaar de toepasselijke naam voor dit project : LOMAK Out of the Box.
Vanavond stonden de werkjes van de kinderen te pronken tussen de posters van alle LOMAK kunstwerken. Ook de twee volgende weken kan u de kunstwerken bewonderen, want na de vernissage in de Sint-Martinuskerk verhuizen de kunstwerken naar het Cultuurhuis ‘t LOO op de Vismarkt. Vanaf dinsdag 24 september kan u daar rustig bekijken tijdens de openingsuren van ‘t LOO, en in de weekends van 13 tot 17 uur.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio