© REUTERS

Amper vier maanden oud maar baby Archie gaat al mee op werkbezoek met prins Harry en Meghan

De Britse prins Harry, zijn vrouw Meghan Markle en hun vier maanden oude zoontje Archie zijn maandag voor tien dagen naar Zuid-Afrika vertrokken. Met dat bezoek treedt Harry in de voetstappen van zijn overleden moeder, prinses Diana.

lla

“Afrika is een plaats in de wereld die de laatste twee decennia een tweede thuis voor me was”, schreef Harry enkele weken voor de reis op Instagram. De reis is het eerste officiële bezoek voor het gezin, en zal starten in Zuid-Afrika.

De hertog en hertogin van Sussex zullen drie dagen in Kaapstad verblijven, waar ze sociale en ecologische projecten bezoeken. Ook ontmoeten ze er aartsbisschop en prominent anti-apartheidsactivist Emeritus Desmond Tutu, vertegenwoordigers van het geloof en jonge leiders.

Emotioneel hoogtepunt

Harry zal daarna alleen verder reizen naar Botswana, Angola en Malawi, waar hij onder meer bomen zal planten in een natuurreservaat, anti-stroperijoefeningen zal bijwonen, en HIV/Aids-projecten zal bezoeken.

In de Angolese provincie Huambo wordt een emotioneel hoogtepunt verwacht, wanneer Harry de plaats bezoekt waar in 1997 een iconische foto van prinses Diana werd genomen aan een ontmijningssite. Verder brengt hij ook een bezoek aan het orthopedische centrum dat ter ere van haar hernoemd wordt.