Aangeboden door Iveco

Veiligheid en connectiviteit: de ideale bestelwagen voor jouw missie

De IVECO Daily blijft evolueren. De populaire bestelwagen zet een nieuwe stap richting autonoom rijden en geeft een extra dimensie aan veiligheid, connectiviteit en milieuvriendelijkheid. Om behalve de bestuurder ook de boekhouder te plezieren, daalden bovendien de gebruikskosten.

De IVECO Daily is al ruim veertig jaar een referentie en verbetert voortdurend. “We hebben een duidelijke routekaart voor de toekomst, een strategische visie die rekening houdt met de belangrijkste trends die onze sector beïnvloeden. Het is duidelijk dat IVECO er is om te blijven, te concurreren en te winnen in alle segmenten waarin het vandaag aanwezig is: van lichte bedrijfsvoertuigen tot zware vrachtwagens, bussen en speciale voertuigen”, zegt Gerrit Marx, President Commercial and Specialty Vehicles bij IVECO. “De nieuwe Daily is een perfecte weergave van onze visie.”


Hulp voor de bestuurder
IVECO gaf de Daily op diverse vlakken een upgrade, te beginnen met nieuwe rijhulpsystemen. De automatische noodrem (Advanced Emergency Braking System) is actief vanaf 5 km/u en voorkomt heel wat aanrijdingen in de stad. Komt het toch tot een botsing? De nieuwe bumper uit drie delen beperkt de herstelkosten. In slechts een op de tien aanrijdingen moet de volledige bumper gewisseld worden. Ook de nieuwe elektrische handrem is praktisch en vooral snel.

Optioneel kun je de Hi-Matic-achttrapsautomaat combineren met de Adaptive Cruise Control en Queue Assist om automatisch je voorligger te volgen in de file. De rijstrookassistent (Proactive Lane Keeping Assist) geeft een trilling in het stuur wanneer de bestuurder ongewild van zijn rijstrook afwijkt. Crosswind Assist compenseert dan weer met gerichte remingrepen eventuele zijwind om op het juiste spoor te blijven. Ook op moeilijker terrein krijgt de bestuurder hulp, dankzij de afdalingsassistent (Hill Descent Control) en de uitgebreide tractiecontrole (Traction Plus).

Connectiviteit
Centraal in het interieur vind je het nieuwe Hi-Connect-multimediasysteem met TomTom Truck-navigatie. Je kunt je smartphone koppelen aan het scherm via Apple CarPlay of Android Auto. En er zijn nog veel meer mogelijkheden. Op je computer of met een smartphoneapp krijg je toegang tot het MyDaily-portaal. Hier kun je de prestaties, de locatie, het brandstofverbruik of de rijstijl van de bestuurder analyseren. Je krijgt ook tips om minder te verbruiken.  


Minder kosten
De IVECO Daily houdt de gebruikskosten zo laag mogelijk. Onder meer de elektrische stuurbekrachtiging, de start-stopfunctie en de banden met lage rolweerstand zorgen voor 10 procent brandstofreductie. Je ziet ook altijd of de banden de juiste spanning hebben. De full-led-koplampen geven 15 procent meer licht én gaan levenslang mee.

Voor vlootbeheerders is het natuurlijk interessant dat alle bestelwagens zo weinig mogelijk stilstaan. Een groot aantal software-updates worden over the air uitgevoerd, waarbij een bezoek aan de werkplaats niet meer nodig is. Sowieso vereist de nieuwe IVECO Daily minder onderhoud. Het onderhoudsinterval bedraagt nu 50.000 voor de 2.3-motor of (met een groter oliecarter als optie) 60.000 kilometer voor de 3.0.  

Blue Power
Het motorengamma getuigt van een milieubewuste aanpak. Alle motoren voldoen aan de nieuwste emissienormen. De keuze is ook veel groter dan bij de meeste concurrenten, want er zijn twee krachtbronnen: de 2.3 (116, 136 en 156 pk) en de 3.0 (160, 180 of 210 pk). Onder het label Blue Power biedt IVECO ook een Natural Power-aardgasversie van de 3.0-motor (136 pk).
 

Maak kennis met de nieuwe IVECO Daily bestelwagen in de digitale Hi-Matic-achttrapsautomaatbrochure.
 

New Daily: change your business perspective.
Ontdek nog meer troeven van de nieuwe IVECO Daily bestelwagen. »