Plantencreaties van Genkenaren gelauwerd

Print
Genk - Genk in Bloei heeft de meest verfraaide voortuinen en balkons van Genk in de bloemetje gezet. De medewerkers van Genk in Bloei brachten een bezoekje aan maar liefst 311 deelnemers.

Jaarlijks kunnen de inwoners van Genk zich inschrijven om mee te dingen voor een prijs van Genk in Bloei. De enige voorwaarde is dat de plantencreaties zichtbaar zijn vanaf openbaar domein. In het verleden werden de creaties voornamelijk geselecteerd op de hoeveelheid bloemen. Met 5 nieuwe selectiecriteria speelt de werkgroep in op de huidige tendens, waarin het tegengaan van verharding en milieuvriendelijkheid een steeds grotere en belangrijkere rol spelen.

Ieder ingeschreven adres krijgt in het begin van de zomer een bezoekje waarbij de tuinen punten kunnen scoren op de hoeveelheid aanwezig groen, het onderhoud, variatie en structuur, opvallendheid plus originaliteit en tot slot natuurlijk de hoeveelheid bloemen. Op zondag 22 september werden de laureaten bekendgemaakt tijdens het Genk in Bloei-feest in de Limburghal. Van alle inschrijvingen waren er volgens de werkgroep 244 die absoluut een prijs waardig waren. Van de 246 laureaten behaalden er 128 brons, 108 zilver en een select groepje van 10 een gouden medaille en een prachtige bos bloemen. "We willlen alle deelnemers uitdrukkelijk bedanken voor hun inspanningen, want zij spelen een zeer belangrijke rol om onze stad gezond, groen en vol kleur te houden", aldus de werkgroep.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio