Bisdom Hasselt opent nieuwe werkjaar

Print
Bisdom Hasselt opent nieuwe werkjaar

Foto: Jente Vandewijer

Hasselt - Bijna 700 pastorale medewerkers openden op 18 september het nieuwe werkjaar van het bisdom Hasselt.

Woensdagavond 18 september opende bisdom Hasselt het nieuwe pastorale werkjaar in de Limburghal in Genk. En dit voor het eerst met alle dekenaten en geledingen op één avond. Bijna 700 professionele en vrijwillige medewerkers uit onder meer parochiepastoraal, jongerenwerking of catechesegroepen leerden er het nieuwe jaarthema “Gods akker zijt gij. Groei in heiligheid.” kennen.

“In onze cultuur, zo zegt ons paus Franciscus, zullen wij als christenen maar betekenis en uitstraling hebben in de mate dat wij de liefde van God – die we in Jezus leerden kennen – zelf beleven en doorgeven aan onze wereld. Daarom kozen we als bisdom om ons te laten inspireren door de eerste Korinthiërsbrief van de apostel Paulus: ‘Gods medewerkers zijn wij, Gods akker zijt gij’. In Gaudete et Exsultate durft paus Franciscus ons bovendien op te roepen tot ‘Groei in heiligheid’!, licht mgr. Patrick Hoogmartens aan het begin van de avond toe.

Met een stoel onder de arm kozen de aanwezigen een eigen plaats in de zaal, waar ze 360 graden aan indrukken kregen. Op vier podia in de vier windrichtingen brachten persoonlijke getuigenissen evenveel speerpunten voor het komende werkjaar aan bod: Kom op verhaal, ik luister; getuigen in gemeenschap; samen bouwen aan een levende kerk en heilig doorheen kleine daden.

“Veel aanwezigen waren duidelijk geraakt door de diepe en uit het leven gegrepen getuigenissen. Hier en daar zag ik iemand een traantje wegpinken. De kracht van het getuigenis, daar moeten we durven op inzetten. Dat is zo puur en toont hoe God aan het werk is op zijn akker”, zegt Louisa Cloesen van de dienst Parochieopbouw na afloop.

Ook vicaris-generaal Karel D’Huys genoot van de avond: “De kleine details en het panorama van een heel leven, het kwam allemaal aan bod. Groeien en helpen groeien in heiligheid… en vooral weten: het is Gods werk.”


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio