Gezondheidsdag in BSGO De Eik

Print
Wellen - Op vrijdag 20 september 2019 werd er in De Eik in Wellen de jaarlijkse gezondheidsdag georganiseerd. Elke klas leerde op verschillende manieren over gezonde voeding en het belang van beweging en hygiëne.

In de kleuterklassen begon de dag met een leuk verhaal rond gezonde voeding. Vervolgens deden ze samen wat aerobics en in de namiddag maakten ze nog heerlijke fruitspiesjes. De grotere kleuters leerden zelfs een Frans liedje over fruit.
In het lager onderwijs begon de dag in sommige groepen met een gezond ontbijt. Ze ontdekten dat gezond ook erg lekker is. Wat extra bewegingstussendoortjes en actieve bewegingsspelen stonden er ook op het programma. Gezondheid gaat niet enkel over voeding en beweging, maar ook over hygiëne en mentale gezondheid. Zo werd er voldoende aandacht besteed aan toilet- en tandhygiëne en leerden de kinderen in enkele klassen over gevoelens en hoe je die kan uiten.
Op het einde van de dag vertrokken de kinderen moe maar voldaan en met heel wat informatie over de voedings- en bewegingsdriehoek terug naar huis.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio