© AP

Team Europa leidt na eerste dag in de Laver Cup tennis

Team Europa gaat na de eerste dag van de Laver Cup met 3-1 aan de leiding. Vrijdag kwamen publieksfavorieten en uithangborden Roger Federer en Rafael Nadal nog niet in actie in het enkelspel. Federer nam samen met Alexander Zverev wel het dubbelspel voor zijn rekening. Met 6-3 en 7-5 waren ze te sterk voor de Amerikaan Jack Sock en de Canadees Denis Shapovalov.

In de tweede set gaven Federer en Zverev nog een break voorsprong prijs. Bij 6-5 maakte Europa het op de service van Federer af, tot groot genoegen van captain Björn Borg.

Sock (ATP-210) had Team Wereld, geleid door John McEnroe, eerder het eerste punt bezorgd door de Italiaan Fabio Fognini (ATP-11) met 6-1 en 7-6 (7/3) te verslaan. De andere twee enkelspelen werden gewonnen door de Oostenrijker Dominic Thiem (ATP-5) en de Griek Stefanos Tsitsipas (ATP-7). Thiem versloeg Shapovalov (ATP-33) nipt met 6-4, 5-7 en 13-11, Tsitsipas had eveneens een supertiebreak nodig tegen de Amerikaan Taylor Fritz (ATP-30): 6-2, 1-6 en 10-7.

Zaterdag staan er weer drie enkelpartijen en één dubbelwedstrijd op het programma. Iedere zege levert dan twee punten op en zondag zelfs drie. Het land dat als eerste dertien punten heeft verzameld, wint de Laver Cup. De afgelopen twee edities werden door Europa gewonnen.