© Jan Alders

© Jan Alders

thumbnail: null
thumbnail: null

Wandel- en fietstocht federatie Neerpelt Okra

Op dinsdag 10 september ging de jaarlijkse wandel- en fietstocht door van de federatie Neerpelt Okra. Alle trefpunten van Groot Neerpelt konden hieraan deelnemen.

Jan Alders

Om 13.30 uur stonden 17 fietsers klaar aan de kerk van Grote-Heide voor een rustige fietstocht langs alle kerkdorpen van Neerpelt. De zon was van de partij en dat deed deugd. "Eerst fietsten we in groep richting Neerpelt centrum om dan af te slaan langs het kanaal naar Sint-Huibrechts-Lille tot aan de kettingbrug", vertellen de fietsers van Okra.

Aan de kettingbrug werd een eerste rustpauze ingelast waar de fietsers even op adem konden komen. "Daarna fietsten we richting het Herent, via de Rode Pier. Bij de kerk van het Herent konden we een tweede keer onze benen strekken. Tot slot reden we zijdelings het Boseind voorbij. Onderweg kruisten we de Okra-groep van het Boseind en Sint-Huibrechts-Lille."

Even voor 16 uur kwamen we aan bij zaal PAX. Even later arriveerden ook de andere trefpunten, evenals de wandelaars die een wandelingetje maakten aan de Wulp. Dan was het tijd om te genieten van een tas koffie of thee met een heerlijk stukje vlaai. Enkele dames van trefpunt Boseind en Grote-Heide en onze twee enthousiaste vrijwilligsters zorgden dat niemand iets te kort kwam. Na een gezellige babbel en nog een tweede tasje koffie of thee was het tijd om naar huis te gaan."

De volgende activiteit van Okra Grote-Heide is de najaarsreis op dinsdag 17 september naar het theepottenmuseum en een rondrit door het land van Herve.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer