Regionale G-sportdag in Maasmechelen

Print

Foto: Roberto Lombardi

Maasmechelen - Op woensdag 11 september vond voor de 6de maal dé regionale G-Sportdag ‘Sport-G-Mee’ plaats in Sportcomplex De Helix te Maasmechelen. G-sport biedt personen met een mentale of fysieke beperking de mogelijkheid om te sporten met het oog op welzijn en integratie.

Het doel van deze sportdag is enerzijds de banden tussen Psylosclub Veerkracht, in casu vzw ’t Veer, en andere regionale organisaties versterken en anderzijds de deelnemers kennis laten maken met bekende en minder bekende, laagdrempelige sporttakken die passen binnen hun mogelijkheden. Wij hopen dat deze kennismaking een aanzet kan zijn tot geïntegreerd sporten op regelmatige basis.

Sport-G-Mee is op Sportcampus de Helix kunnen doorgaan door het partnerschap van Campus De Helix en de gemeente Maasmechelen. Deze nieuwe locatie had als voordeel dat de meeste activiteiten centraal, al dan niet overdekt, op het domein konden plaatsvinden waardoor het gevoel van gezellige drukte iets dichterbij kwam; vanop de parking vertrokken bussen richting de 4 externe activiteiten, namelijk bowling (Bowling Admiraal), paardrijden (De Meander in Dilsen-Stokkem), de voetbalchallenge (terreinen Eendracht Maasmechelen) en de wandeling ‘Natuurbeleving op zijn best’ (begeleide wandeling door rangers van het Nationaal Park Hoge Kempen – vertrekpunt Salamander).

Deze editie werd, net zoals verleden jaar, voorafgegaan door de campagne #selfiegmee waar er werd gevraagd om leuke sportselfies te maken met onze button en deze te posten op facebook/instagram met #selfiegmee en #sportgmee met als doel G-sport een hart onder de riem te steken. Het resultaat hiervan is een mooie collage van selfies (zie foto) genomen door bekende en minder bekende sporters.
Na het succes van de vorige 5 edities mochten we dit jaar een 250-tal deelnemers van 13 verschillende organisaties verwelkomen uit het Limburgse G-landschap. Ze hadden de keuze uit volgende activiteiten: een behendigheidsparcours (PTS-Helixgym), bowling (Bowling Admiral), bamboobouwen (vrijwilliger/Sportwerk Vlaanderen), initiatie boksen (Olympisch bokser Abdel Wahhabi), krolf (vrijwilligers), petanque/kubb (vrijwilligers), wandelen (Rangers Nationaal Park Hoge Kempen), paardrijden (De Meander), taekwondo (POOM Maasmechelen), voetbalchallenge@eendrachtmaasmechelen (Voetbal Vlaanderen), volksspelen (VZW ’t Veer), kanjam (OPZC Rekem), valmat – boomklimmen – klimmuur (DOE), basketbal (Hades BBC), rugby (Rugby Vlaanderen), Drums Alive en de interactieve wand van Lü.

Door een nieuw partnerschap met ITZU kregen wij als organisatie tevens de mogelijkheid om de inspirerende en motiverende keynote speech van Sebastien Bellin aan te bieden voor een 50-tal genodigden. Sebastien Bellin (41) werd geboren in Sao Paulo, Brazilië, met Belgische ouders. Door de job van z’n vader verhuisde hij erg veel. Voor de leeftijd van 15 woonde hij op 3 verschillende continenten en sprak hij 4 talen. Na 3 jaar in Brussel te hebben gewoond, kreeg hij als basketbalspeler een studiebeurs om in de VS te gaan studeren en vooral basketbal te gaan spelen. Na z’n studies werd hij prof. Door het Bosman arrest was hij door z’n Europees paspoort erg interessant voor Europese ploegen. Na twee jaar Italië verhuisde hij naar België en speelde er onder meer bij Oostende, Antwerp Giants, Gent en Mons. Na z’n carrière startte hij een bedrijf met enkele vrienden, dat al snel verkocht werd aan Amerikaanse investeerders. Hij bleef nog even voor hen werken en reisde dus veel naar de VS. Op 22 maart 2016 checkte hij net in, in Zaventem, voor een vlucht naar New York, toen 5 meter van hem de tweede bom afging. Sebastien was zwaar gewond en het is een wonder dat hij die aanslag overleefde. In die enkele uren dat hij om zijn leven vocht, leerde hij enkele zeer waardevolle levenslessen. Omdat hij letterlijk een tweede kans in het leven kreeg, ziet hij het als z’n taak, die bevindingen met u te delen in een inspirerende en motiverende keynote speech.

Partnerdiensten?
Sport-G-Mee is een realisatie van volgende partners: Veerkracht, Gemeentelijke Sportdienst Maasmechelen, Provinciale Sportdienst Limburg, Parantee-Psylos, Openbaar Psychiatrisch ZorgCentrum Rekem (OPZC Rekem), Mané VZW en Voetbal Vlaanderen.

Sport-G-Mee-lied?
‘ZIJN’ van Gers Pardoel is sinds de 2de editie het officiële themalied; tijdens deze sportdag werd dit liedje gebracht door muziekgroep ‘Deftig Heftig’, een samenwerking van activiteitencentra Locomotief en De Start.

Of zoals Gers Pardoel in ‘Zijn’ aangeeft:
het maakt niet uit wie je bent, je kan alles zijn.
het maakt niet uit wat je doet, ja kan alles doen.
zolang je maar, jezelf was, jezelf bent, jezelf blijft.
Voor altijd.

 


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio