Emilio Ferrera al op straat gezet bij Luxemburgse topclub, Bertrand Crasson neemt voorlopig over

Print
Emilio Ferrera al op straat gezet bij Luxemburgse topclub, Bertrand Crasson neemt voorlopig over

Foto: BELGAIMAGE

Het avontuur van Emilio Ferrera (52) bij het Luxemburgse F91 Dudelange zit er alweer op. Een beschamende 4 op 15 in de Letzeburgse competitie is de Brusselaar fataal geworden.

Ferrera was nog maar drie maanden actief in het Groothertogdom en had met Bertrand Crasson een Belgische assistent meegenomen. Met wisselend succes! De Luxemburgers plaatsten zich voor het tweede jaar op rij voor de poulefase van de Europa League nadat het Armeense Ararat Armenia na het nemen van strafschoppen werd gewipt.

Toch zal Ferrera donderdag niet op de bank zitten wanneer het Luxemburgse team in de Europa League speelt op het veld van het Cypriotische Apoel Nicosia. Na een magere oogst van vier punten uit vijf wedstrijden scheiden de wegen van Ferrera en Dudelange. Op de achtergrond speelt een niet betaalde kwalificatiepremie voor de groepsfase van de Europa League maar ook de bemoeienissen van eigenaar Flavio Becca. Die stelde zijn trainer voortdurend in vraag en belde zelf spelers om op hun mening te vragen. Ferrera zat echter met een kern van 37 spelers, waarvan 26 nieuwelingen én werd verplicht werd elke wedstrijd 7 Luxemburgers te selecteren. Het ongeduld van Becca werkte naar verluidt op zijn systeem. Bovendien was hij aangetrokken om naast Dudelange te trainen ook sportief directeur te spelen bij Virton, ook in handen van Becca. Tot nu toe beperkte zijn werk zich echter tot de Luxemburgse kampioen en ook dat zorgde voor spanningen. Ferrera, eind vorig seizoen Standard vertrokken als rechterhand van Michel Preud’homme, breekt dus met het project en zal nu meer tijd maken voor zijn voetbalschool in Aalst. Crasson neemt voorlopig over bij Dudelange.