1.500 plantjes verkocht voor Kom op tegen Kanker

Print
1.500 plantjes verkocht voor Kom op tegen Kanker

Foto: Miet Debay

Riemst - Tijdens de derde week van september vindt jaarlijks het Plantjesweekend van Kom Op Tegen Kanker (KOTK) plaats. In heel Vlaanderen worden dan azalea's te koop aangeboden. Dit jaar was dat al voor de 25ste keer, een jubileumeditie dus. Ook in Riemst werden er volop plantjes verkocht.

De verschillende verenigingen uit Vlijtingen - de Oudstrijdersbond, de Gezinsbond, Okra, KVLV, Samana, KWB, Heemkundige Kring, Koor Sint-Albanus, Aquagym - alsook KVLV Herderen en Volleybalclub Kivola Lafelt sloegen de handen in elkaar en waren in de weer om hun plantjesverkoop te organiseren. In Vlijtingen doen ze dit nu al voor het 19de jaar op rij. Eliane Hermans is er al sinds de eerste editie bij. Vrijdag kwam Elke Braekmans van KOTK persoonlijk langs in Vlijtingen om de vrijwilligers te bedanken.

In enkele dagen tijd waren de 1.500 azalea's de deur uit, wat goed was voor een opbrengst van 10.500 euro. Zo gingen vrijwilligers van deur tot deur met de azalea's, verkochten ze de plantjes aan de uitgang van de plaatselijke supermarkt enzovoort. Dankzij de opbrengst van dit plantjesweekend kan Kom Op Tegen Kanker weloverwogen investeren in de strijd tegen kanker. Een dikke pluim voor alle vrijwilligers!

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio