Aangeboden door Reynaers Aluminium

© Reynaers Aluminium

Ben jij klaar voor de bouwnorm van 2021?

Vanaf 2021 verstrengen de bouwnormen nogmaals. ‘Bijna Energieneutraal’ wordt het nieuwe normaal. Kiezen voor aluminiumramen en buitendeuren helpt je die norm te halen.

Niet alleen in Vlaanderen, maar in heel Europa wordt ‘Bijna Energieneutraal’ (BEN) de norm vanaf 2021. Een BEN-woning is zo goed geïsoleerd dat ze bijna geen energie meer verbruikt voor verwarming en koeling. En die weinige energie produceren deze huizen grotendeels zelf met hernieuwbare energie. Zo reduceren ze hun impact op het klimaat en genieten de bewoners niet alleen van het hoogste wooncomfort, maar ook van een bijzonder lage energiefactuur.

LuchtdichtDe goedkoopste energie is die die je niet verbruikt. Daarom is het belangrijk om luchtdicht te bouwen en goed te isoleren. Kies daarom voor aluminiumbuitenschrijnwerk dat uitgerust is met thermisch onderbroken meerkamerprofielen. Bij een doorsnede van een aluminiumraamprofiel van Reynaers Aluminium is het goed te zien: het bestaat uit aparte, met lucht gevulde ‘kamertjes’ waarbij de buitenste kamers bovendien van de binnenste zijn afgescheiden door isolerende, met glasvezel versterkte polyamidestrips. Met zulke ramen heb je nooit meer koude tocht in huis, en bovendien zijn ze ook akoestisch geïsoleerd, zodat ook veel minder lawaai binnendringt.

Volop lichtEen ander voordeel van aluminium is dat je geen compromis hoeft te sluiten op het gebied van raamgrootte en elegantie van het profiel. Aluminum weegt relatief weinig en is toch bijzonder stevig. Het stelt je in staat om grote raamprofielen te realiseren met zeer slanke, dunne raamprofielen. Zo haal je maximaal zonlicht binnen en hoef je minder kunstlicht te gebruiken - een weldaad voor lichaam en geest. Oververhitting kun je tegengaan door een slimme oriëntatie van de ramen, door gebruik te maken van screens of door een overhang die de zon buitenhoudt als ze hoog staat.

©Atelier d'architecture Bruno Erpicum

Topkwaliteit Made in BelgiumJe kunt natuurlijk nog een stapje verder gaan dan BEN en kiezen voor passief. Met Masterline 8, het aluminiumbuitenschrijnwerk van de nieuwste generatie, is dat allemaal mogelijk. De ramen en deuren bestaan in verschillende isolatieniveaus. Ondertussen is er ook de Masterline 10, een reeks die perfecte luchtdichtheid garandeert en dus bij uitstek geschikt is voor passiefhuizen. Masterline 10 kan grotere en zwaardere glaspartijen dragen, en voldoet aan de hoogste normen wat betreft inbraakpreventie.

Ook niet onbelangrijk: al deze producten worden door Reynaers Aluminium ontwikkeld en geproduceerd in België. Om de kwaliteit door het hele proces te bewaken, werkt Reynaers Aluminium uitsluitend met erkende fabrikanten en plaatsers: de Reynaers Partners en Installers.

Ook geïnteresseerd in aluminium ramen van topkwaliteit? Bezoek de Reynaers dagen en krijg een gratis isolatie-upgrade: betere isolatie van uw nieuwe ramen voor de prijs van standaard isolatie. Klik hier om een vakman in je buurt te vinden.

Op zoek naar aluminium ramen, deuren of een veranda?Voor je renovatie- of nieuwbouwproject?Laat je hier inspireren »