© shutterstock

Foto’s privé posten op Facebook en Instagram? Met dit doodeenvoudig trucje maken je volgers ze openbaar

Ben je gesteld op je privacy en heb je daarom je Facebook- en Instagram-account op privé gezet zodat alleen je volgers kunnen zien wat je post? Weet dan dat jouw volgers met één ongelooflijk simpel trucje jouw foto’s en video’s toch openbaar kunnen maken.

mtm

Je volgers kunnen je privéfoto’s en -video’s op Facebook niet alleen bekijken, maar aan de hand van een doodeenvoudig trucje kunnen ze de beelden ook downloaden en verspreiden, zo meldt de website Buzzfeed.

Voor de “hack” heb je alleen een internetbrowser en een zeer beperkte kennis van HTML-code nodig. “Met een paar klikken kan je uit de code van de beelden de bron-URL halen”, aldus Buzzfeed. “En die kan je zomaar publiekelijk delen met iedereen die je maar wil, zonder dat de plaatser van de beelden daar iets van weet. Zelfs met mensen die geen Facebook hebben.”

Facebook heeft intussen gereageerd op de onthulling. “Je volgers kunnen natuurlijk ook gewoon een screenshot nemen van al je posts. In principe mogen ze dat niet zonder je toestemming, maar ook daar staan we machteloos tegen.” Kortom: je moet hopen dat de mensen die je kent, zoiets niet doen.

Het trucje werkt trouwens ook voor Instagram Stories, die normaal gezien “tijdelijk” zijn en na 24 uur vervallen of verwijderd worden. “Maar hierdoor kun je de beelden meerdere dagen bekijken, in het geval van foto’s mogelijk zelf nog veel langer”, luidt het.