Aangeboden door CM

Tijd voor actie: laat je kind meer bewegen

De zomervakantie is gedaan: vanaf nu zitten onze kinderen een groot deel van de dag achter hun schoolbanken. Door het intensieve gebruik van smartphones en tablets blijft er ook thuis nog weinig tijd over voor beweging. Toch is voldoende bewegen goed voor iedereen en zeker voor de algemene ontwikkeling bij (jonge) kinderen.

Regelmatig bewegen is een way of life. Als je als kind veel beweegt, is er meer kans dat je die gezonde gewoonte op latere leeftijd zal behouden. Bewegen en tegelijk qualitytime doorbrengen met het gezin: dat zijn twee vliegen in één klap. Klaar voor een uitdaging? Met deze drie tips zorg je ervoor dat je kids toch voldoende beweging krijgen.
 

Tip 1: dance challenge
Na een lange school- of werkdag van stilzitten en scherpe focus is het heerlijk om even volledig uit de bol te gaan. Zelfs de drukste ouders hebben wel een paar minuten tijd op overschot. Leg de huishoudelijke taken even opzij en dans met je kinderen mee. Kies samen een populair dansje op YouTube of TikTok en zet de volumeknop hoger. Je danst de dagelijkse stress weg en zonder dat je het beseft, ben je nog extra calorieën aan het verbranden. Fun verzekerd!
 

Tip 2: reclame work-out
Ben je ook zo verveeld als je favoriete film of tv-programma onderbroken wordt door reclame? Een reclameblok duurt gemiddeld tussen de drie en zes minuten. In plaats van een snack in de keuken te halen, kun je die tijd ook nuttig besteden ... Daag een familielid uit om zo veel mogelijk jumping jacks te doen. Maak er een wedstrijd van en tel wie de meeste sprongen kan maken. Werk bijvoorbeeld met een systeem waarbij de winnaar een beloning krijgt, zoals vijftien minuutjes langer opblijven of een vrijstelling om de tafel af te ruimen.


Tip 3: SOS opruimen
Stofzuigen, afwassen, opruimen … Huishoudelijke taken hoeven niet per se vervelend te zijn. Maak er een win-winsituatie van en betrek je kinderen op een leuke manier bij het huishouden. Ook jonge kinderen kunnen zonder veel moeite hun steentje bijdragen. Maak er een spelletje van en laat hen bijvoorbeeld alle witte was sorteren. Is jouw zoon of dochter competitief ingesteld? Verdeel het speelgoed dat moet opgeruimd worden en gebruik je stopwatch. Of vergeet de carwash en was de auto samen met je kinderen. Een leuk muziekje erbij en klaar.
 

Stap voor stap naar meer bewegen. Ontdek hier meer »