E34 tijdlang volledig versperd door gekantelde vrachtwagen

Print
E34 tijdlang volledig versperd door gekantelde vrachtwagen

De E34 van Turnhout naar Antwerpen was woensdagochtend een tijdlang versperd door een incident in Zoersel. Een gekantelde vrachtwagen versperde er beide rijstroken en ook de busstrook was een tijdlang niet beschikbaar. Ondertussen is de weg vrijgegeven.

Om een nog onduidelijke reden raakte de vrachtwagen, een koelwagen die voedingsolie vervoerde, rond tien voor zeven uit koers, de bestuurder kon niet meer vermijden dat het voertuig kantelde en dwars over de rijweg kwam te liggen. “Er was geen ander voertuig betrokken bij het ongeval”, meldt Peter Bruyninckx van het Vlaams Verkeerscentrum.

De vrachtwagen versperde de beide rijstroken. “Het verkeer moest eraf in Lille om dan de calamiteitenroute te volgen om er in Zoersel weer op te rijden”, aldus Bruyninckx.

Olie op busstrook

Op de E34 in Zoersel is ook een busstrook, maar ook die was een tijdlang berijdbaar omdat de vrachtwagen er brandstof op gelekt had. “De brandweer zorgde eerst dat een beperkte doorgang mogelijk was, zodat de voertuigen die vaststonden tussen Lille en Zoersel, toch konden doorrijden. Aanvankelijk konden alleen personenwagens en motards door, want voor vrachtwagens was de doorgang te smal.”

Ondertussen is de vrachtwagen, die zeven ton voedingsolie vervoerde, met succes rechtgetrokken en op de pechstrook geplaatst. De rijweg is weer vrijgegeven, maar het ongeval veroorzaakt nog steeds een lange file op de E34. Volgens het Verkeerscentrum moet je er vanaf Beerse nog 14 kilometer lang aanschuiven. Vanuit Eindhoven naar Antwerpen kan je daarom best nog een tijdje omrijden via de E19 langs Breda.