Vuelta-leider Primoz Roglic verlengt contract bij Jumbo-Visma tot eind 2023

Print
Vuelta-leider Primoz Roglic verlengt contract bij Jumbo-Visma tot eind 2023

Primoz Roglic: blij met de contractverlenging Foto: AFP

De Sloveen Primoz Roglic zal ook de volgende seizoenen de kleuren van Jumbo-Visma verdedigen. De Nederlandse WorldTourploeg maakte vanmiddag met een ludiek filmpje op Twitter bekend dat de huidige leider in de Vuelta heeft bijgetekend tot eind 2023.

Roglic (29) is bezig aan zijn vierde seizoen bij het team van Wout van Aert en Laurens de Plus. In de Vuelta, die de slotweek is ingegaan, staat hij aan de leiding met bijna drie minuten voorsprong op eerste achtervolger Alejandro Valverde. De Sloveen, een voormalig schansspringer, lijkt dus op weg naar zijn eerste eindzege in een grote ronde. Dit voorjaar werd Roglic al derde in de Giro. Vorig jaar eindigde hij in de Tour als vierde. In elk van die rittenkoersen kaapte hij ook (minstens) een etappe weg.

Jumbo-Visma wordt duidelijk de ploeg van het rondewerk. Naast Roglic zijn ook Steven Kruijswijk, Laurens De Plus en straks ook Tom Dumoulin actief.

In het filmpje waarin ploegmanager Richard Plugge de contractverlenging aankondigt, proberen een aantal toppers uit andere sporten de Sloveense alleskunner - Roglic heeft een verleden als skispringer - weg te kapen. Onder anderen Sven Kramer, dartslegende Michael van Gerwen en Barça-voetballer Frenkie de Jong doen een poging om Roglic weg te lokken. Zonder succes!

(belga)