Oma en kleinzoon beginnen samen aan hun GIP-jaar

Print
Oma en kleinzoon beginnen samen aan hun GIP-jaar

Foto: Yleen Goffin

Millen

Riemst - Oma Arlette en kleinzoon Viktor zijn deze week allebei van start gegaan aan hun Geïntegreerde Proef (GIP)-jaar op school. Viktor aan de Provinciale Kunsthumaniora (PIKOH) in Hasselt, oma aan de Stedelijke Academie voor Beeldende Kunsten in Bilzen.

Viktor heeft de creatieve vibe van zijn oma. Sinds het vijfde middelbaar volgt hij de richting Beeldende Vorming aan de PIKOH in Hasselt, waar hij zijn creativiteit kan uiten. Dit jaar, het zesde jaar, is zijn GIP-jaar met als thema 'Utopie'. Hij heeft er al tijdens de zomervakantie over kunnen nadenken, en mag zijn idee dit schooljaar uitwerken. Het wordt waarschijnlijk een creatie met laswerk, dat lijkt zijn handelsmerk te worden.

Arlette schildert en tekent al heel haar leven. Zij geeft momenteel zelf schilderles in Riemst, en volgt daarnaast de gevorderden opleiding aan de Academie in Bilzen. Ook zij zit in haar laatste jaar. Voor haar GIP is er geen specifiek thema, ze mag het eindwerk zelf bedenken. Dat betekent dus experimenteren en zij heeft er zin in!

Tegen het einde van het schooljaar mogen wij, ouders en kinderen, naar twee tentoonstellingen gaan: die van kleinzoon Viktor en die van oma Arlette. Nu nog samen exposeren in een galerij...

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio