Heerse Performance Club steunt Europees Kampioen Sandro Bellio

Print
Heers - Een delegatie van de Heerse Performance Club is afgelopen weekend afgereisd naar het Britse Wellingborough en de Santa Pod Raceway om Sandro Bellio te steunen. De Houthalenaar is de eerste Belg ooit die erin slaagt om Europees Kampioen te worden.

De Heerse Performance club organiseerde half augustus haar jaarlijkse performance day, de hoogmis voor getunede wagens, oldtimers en Amerikaanse ‘bakken’. De term Limburger en wereldburger is zeker van toepassing voor Mathias Gos. De brouwerszoon is autogek en heeft enkele pareltjes in de garage staan. Tijdens de grote vakantie stuurde hij een Peugeot 306 naar een grote autoshow in Bordeaux. Afgelopen weekend stak hij, samen met Thierry Vandersmissen, het kanaal over om Sandro Bellio te steunen.

“Dragracen is geen alledaagse sport”, weet Mathias Gos. “Zaterdagnacht kregen we een gek idee en zijn we naar Wellingborough gereisd om Sandro Bellio aan het werk te zien. Hij heeft er een fantastisch seizoen opzitten en was voor de start van de race al zeker van de Europese titel. Om de adrenaline optimaal door je lijf te voelen stromen, moet je dat gewoon ter plaatse meemaken. En zo geschiedde. Het werd een fantastische dag. Sandro is de zoon van Danny Bellio die destijds zelf ook aan dragracen deed. De autosport heeft ons verbonden. We hebben dezelfde interesses, delen dezelfde passie. En uiteraard zijn we Limburgers en dus ook wereldburgers.”


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio