Freddy Davis wordt 60 en trakteert iedereen op een stuk taart

Print
Sint-Truiden - Freddy Davis heeft redenen om te feesten: hij wordt op 23 september 60, hij is dit jaar 45 jaar bezig met muziek, zit 10 jaar bij D & V Publishing Group (cd-uitgeverij), staat meer dan 6 maanden in de hitlijsten en als kers op de taart zingt hij een duet met zijn dochter Sanne. Op 23 september is hij te gast in ’t Catarakske, daar trakteert hij iedereen op taart.

Muziek was de rode draad in het gezin waarin Freddy opgroeide. ‘Mam’ (bomma) zong graag een liedje, ze zei steeds ‘je kan beter een liedje zingen dan kwaad zijn’. Freddy’s zus die zes jaar ouder is speelde een aardig stukje accordeon en gitaar. Zij was het die Freddy aanzette tot muziek maken en hem een drumstel kocht, Freddy was toen amper 14.  Een jaar later timmerden ze een discobar in elkaar die gedoopt werd tot ‘The Golden Star’ en zo trok Dj Freddy als 15-jarige al de baan op om de mensen een aangename avond te bezorgen.

In 1980 organiseerde hij voor het eerst een balavond in een tent in Zepperen. Dat was meteen een schot in de roos. De daaropvolgende jaren werd de tent steeds groter, bekende namen traden op zoals Joe Harris, Bobby Prins, Henk Wijngaard, Mieke en Ruth Mac Kenny. Freddy was ook actief in het Sint-Genovevakoor te Zepperen wat elke zondag de hoogmis opluisterde. Af en toe werd er een jongerenviering gedaan en dan ging het drumstel mee naar de kerk.

Door het organiseren van de balavonden en het in contact komen met grote namen van die tijd kreeg Freddy de idee om zelf de microfoon in de hand te nemen. In 1981 zong hij ‘There goes my heart again’. In 2007 volgde het album: 'Freddy Davis... 25 jaar later'.

Toen hij met de firma D & V in contact kwam (nu 10 jaar geleden), ging alles plots in een stroomversnelling. Zijn opnames haalden stuk voor stuk de Vlaamse Top 50 en hij behaalde mooie noteringen in vrijwel alle Vlaamse hitparades. Bekende nummers van hem zijn o.m. 'Neem mij nog eens in je armen', 'Ons Dorp', 'Bella Belinda' en 'Ouwe Rinus van de Veen'.

Inmiddels zijn we zeven albums en heel wat singles verder maar Freddy Davis denkt zeker nog niet aan ophouden. Voor 2020 staat er een dvd op het programma waar al zijn videoclips zullen opstaan. Maar voor het zover is, verschijnt er in september ook nog een duet samen met zijn dochter Sanne. Op 12 oktober is er het jaarlijks fanbal in Velm met optredens van verscheidene artiesten, tijdens de herfstvakantie is er de reis naar Lloret de Mar en op 23 september is er dus verjaardagstaart.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio