Ackermann sprint voor neus van Philipsen naar tiende seizoenszege

Print
Ackermann sprint voor neus van Philipsen naar tiende seizoenszege

Foto: Photo News

De Duitser Pascal Ackermann (BORA-hansgrohe) heeft zondag de Grote Prijs van Fourmies gewonnen, een Franse eendagskoers buiten categorie op de Europese UCI-kalender. Jasper Philipsen werd tweede.

Ackermann won ook in 2018 al in het Noord-Franse Fourmies, en zijn ploegmaats reden zich ook in deze editie het snot voor de ogen voor de voormalige Duitse kampioen. Eerst controleerden ze een vlucht van acht renners met daarbij onder meer de Belg Kenny Molly en Benoît Cosnefroy als bekendste namen. Ook de ploegen van Arnaud Démare en Alexander Kristoff deden hun duit in het zakje in de achtervolging.

In de finale speelde Mads Pedersen nog haasje over met de kopgroep, maar het peloton voorblijven lukte de Deen niet. BORA-hansgrohe zette zijn trein voor Ackermann perfect op de rails en die leverde af met een vlotte sprintzege, goed voor zijn tiende van het seizoen. Nacer Bouhanni kwam in de spurt stevig ten val, Boy van Poppel werd derde. Naast Philipsen finishten ook de Belgen Jasper Stuyven (zesde) en Amaury Capiot (achtste) in de top tien.

In de vrouwenwedstrijd in Fourmies, van het niveau UCI 1.2, was het Belgische Lotto Soudal aan het feest dankzij de Vietnamese Thi That Nguyen, die voormalig Belgisch kampioene Kaat Hannes van de zege hield.