© ISOPIX

Goffin wint een plaats op ranking en mag dromen van Masters

David Goffin klimt maandag van de vijftiende naar de veertiende plaats op de wereldranking. Net zoals vorig jaar haalde hij op de US Open de achtste finales. Daarin bleek Roger Federer een maat te groot.

belga

In de Race to London, het klassement voor de Masters, staat de Luikenaar elfde met 2080 punten. Dat zijn er slechts 100 minder dan de Japanner Kei Nishikori, die achtste staat. Bovendien heeft Goffin de komende weken geen punten meer te verdedigen omdat hij vorig jaar het seizoenseinde miste door een elleboogblessure.

De finale wordt zondagavond gespeeld tussen de Spanjaard Rafael Nadal (ATP 2) en de Daniil Medvedev (ATP 5).

Angelique Kerber heeft nieuwe coach

Voormalig nummer één van de wereld Angelique Kerber heeft een nieuwe trainer onder de arm genomen. De 31-jarige Duitse wordt voortaan begeleid door haar landgenoot Dirk Dier.

Kerber brak half juli met Rainer Schüttler na haar snelle exit op Wimbledon. Zonder trainer verloor ze op de US Open al in de eerste ronde tegen de Française Kristina Mladenovic. Daarvoor werd Kerber, nummer 14 op de WTA-ranking, ook al vroeg gewipt op de toernooien van Toronto en Cincinnati.

De drievoudige grandslamkampioene heeft met Dirk Dier (47) een oude bekende aangetrokken. De voormalig profspeler werkte immers met Kerber samen toen hij nog assistentcoach was van het Duitse Fed Cup-team.

Dier gaat ad interim aan de slag met Kerber. Hun eerste toernooi volgt komende week in het Chinese Zhengzhou.

© AP

Meer over David Goffin