Eerstejaars SHD worden verwelkomd met onthaaltweedaagse

Print

Foto: Stedelijke Humaniora

Dilsen

Dilsen-Stokkem - Op 2 september stapten 232 eerstejaars nieuwsgierig en ook wel een beetje zenuwachtig de schoolpoort binnen van de Stedelijke Humaniora. Directie en leerkrachten stonden klaar om hen op te vangen met een heuse onthaaltweedaagse.

We maakten onze "nieuwelingen" een beetje wegwijs in het dagelijkse schoolleven, zodat ze zich snel thuisvoelen op SHD. De eerste voormiddag werd besteed aan onthaal en allerlei kennismakingsactiviteiten. Ook een rondleiding op school en het afhalen van de leerboeken stonden op het programma.
Tijdens de namiddagen stond enerzijds de taalscreening gepland en anderzijds werd er druk gespeeld in het park tijdens de teambuilding. Ook werden er klassikale afspraken gemaakt over het gebruik van Whatsapp en woonden de leerlingen een theatervoorstelling bij over sexting. Tot slot kregen de eerstejaars een introductie in Smartschool.
Na afloop enkel gelukkige gezichten. Het was een ideale formule om mekaar beter te leren kennen onder leiding van de twee titularissen. Een goede start van een nieuw schooljaar!


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio