EK 2020 kwalificatiewedstrijden: Italië komt met de schrik vrij in Armenië, Spanje bibbert tot de laatste seconde in Roemenië

EK 2020 kwalificatiewedstrijden: Italië komt met de schrik vrij in Armenië, Spanje bibbert tot de laatste seconde in Roemenië

Paco Alcacer scoorde de tweede Spaanse treffer. Foto: AFP

Vanavond stonden en staan al enkele EK-kwalificatiewedstrijden op het programma. In groep J ging Italië niet zonder moeite winnen op het veld van Armenië (1-3).

De Azzuri kwamen al na ruim tien minuten voetballen op achterstand toen Karapetyan listig scoorde. De Italianen schrokken zich een hoedje en hadden enige tijd nodig om terug in hun ritme te komen. De Armenen verdedigden zich kranig maar moesten even voor het halfuur de gelijkmaker incasseren: Torino-speler Andrea Belotti duwde de gelijkmaker voorbij doelman Hayrapetyan. Toen op slag van rust doelpuntenmaker Karapetyan dan ook nog een lichte tweede gele kaart onder de neus geduwd kreeg voor een vermeende elleboog in het aangezicht van Bonucci, leken de Italianen vrij spel te krijgen.

Tegen tien Armenen moesten de bezoekers echter nog altijd vol aan de bak en pas in het slotkwartier kraakte de thuisploeg. Pellegrini zorgde in de 78ste minuut voor de verlossing, Belotti zorgde één minuuut later met zijn tweede van de avond voor de doodsteek. Met vijftien punten uit vijf wedstrijden gaan de Italianen uiteraard aan de leiding in hun groep.

Spanje bibbert

De belangrijkste affiche stond in Boekarest geprogrammeerd waar Roemenië het mocht opnemen tegen Spanje. Na een minuut stilte voor de aan kanker overleden dochter van ex-bondscaoch Luis Enrique namen de Spanjaarden resoluut het heft in handen. Sergio Ramos scoorde vanop de stip voor de rust, meteen na de koffie duwde Paco Alcacer de tweede treffer tegen de touwen. Een tegendoelpunt van Galatasaray-spits Andone zorgde voor enige animo maar het werd pas spannend toen Llorente in de slotfase rood pakte. Plots roken de Roemenen bloed en kwamen zowel Puskas als Grigore nog dicht bij de gelijkmaker. Bij Roemenië viel Genk-speler Hagi in, hij verving ex-Anderlecht-speler Stanciu. Spanje heeft na vijf wedstrijden nog altijd het maximum van de punten.

Een andere Genkenaar, Sander Berge, scoorde voor Noorwegen in de met 2-0 gewonnen wedstrijd tegen Malta, bij Zweden werd Gent-verdediger Lustig aan de pauze vervangen. Zweden won met 0-4 tegen de Far Oer.

PROGRAMMA DONDERDAGAVOND:

Groep D

Gibraltar - Denemarken 0-6

Ierland - Zwitserland 1-1

Groep F

Far Oer - Zweden 0-4

Noorwegen - Malta 2-0

Roemenië - Spanje 1-2

Groep G

Israël - Noord-Macedonië 1-1

Groep J

Armenië - Italië 1-3

Bosnië-Herzegovina - Liechtenstein 5-0

Finland - Griekenland 1-0