Hans Put brengt 30 jaar mijnsluiting Beringen in beeld

Print

Beringen-Mijn

Beringen - Freelance reporter en fotograaf Hans Put stelde zijn boek tentoon op 4 september in het gebouw van de kolenwasserij.

Hans groeide op in de schaduw van de Beringse mijn. De oude mijnsite en het huidige BE-Mine. zijn al 30 jaar een inspiratiebron voor Hans als fotograaf. Het boek brengt een reeks van 30 archieffoto’s gemaakt door Hans na de mijnsluiting.
‘Ik ontdekte begin dit jaar nog een mapje foto’s van de oude mijnsite, ik was die reeks foto’s al vergeten. Zo is de zoektocht in mijn archieven in gang gezet”, zegt Hans.
Het resultaat is een mooie terugblik op de mijnsite na de sluiting. Hans vertelt in 30 korte verhalen een persoonlijke terugblik op die jaren en het ontstaan van BE-Mine.
Het boek heeft daarnaast nog eens 2x30 foto’s die de afgelopen drie jaar werden gemaakt voor een aantal fototentoonstellingen
“Het is belangrijk dat deze lokale geschiedenis ook voor de volgende generaties levendig gehouden wordt. Dankzij de enorme inzet van de Vrienden van het Mijnstreekmuseum kunnen bezoekers al sinds 1986 in het Mijnmuseum kennismaken met het leven in en rond de mijnen. Het provinciale belevingscentrum BE-Mine. PIT, het sluitstuk van de herbestemming van de site, zal bezoekers onderdompelen in de mijn en het verhaal van de mijnwerkers vertellen.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio