Mode

Van Meghan Markle tot Naomi Campbell: sterren brengen hulde aan overleden modefotograaf Peter Lindbergh

Print
Van Meghan Markle tot Naomi Campbell: sterren brengen hulde aan overleden modefotograaf Peter Lindbergh

Foto: ISOPIX

Dinsdag is een trieste dag voor de modewereld: de Duitse modefotograaf Peter Lindbergh (74) is overleden. Veel sterren uit de branche brengen hulde aan de man met wie ze de voorbije jaren samenwerkten.

Cindy Crawford: "Wanneer hij foto's maakte, ging het echt om de vrouwen zelf. Niet om hun haar, make-up of styling. Hij vond echt een manier om imperfecties om te vormen tot iets unieks."

 

 

Claudia Schiffer: "Peter groeide op in Duitsland, niet ver van mijn eigen woonplaats. We begrepen elkaar meteen. Hij was een fantastische familieman, altijd positief en zachtaardig. Hij speelde nooit spelletjes, maar was recht voor de raap en eerlijk. Ik zal hem missen."

 

 

Linda Evangelista hield het kort met: rest in peace, mijn Peet."

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Heartbroken. ?? R.I.P. my Peet. ??@therealpeterlindbergh ????

A post shared by Linda Evangelista (@lindaevangelista) on

 

Naomi Campbell: "Ik ben sprakeloos. Jouw vitaliteit, je lach, je vrijgevigheid... Je gaf me je huis toen het mijne in aanbouw was in Parijs. Zo veel mooie herinneringen dat mijn hart nu niet kan vertellen."

 

 

Diane Kruger: "Het is met het grootste verdriet dat ik lees over het overlijden van mijn vriend. We hebben door de jaren heen vaak samengewerkt en hij maakte een van mijn favoriete portretten. Hij zat vol levenslust, had een prachtige lach en was altijd enthousiast. Adieu Peter, het was fantastisch om je te kennen. Jij mag dan wel van ons heengegaan zijn, je werk blijft bestaan om je nooit te vergeten."

 

 

Meghan Markle via Sussex Royal: "De hertogin van Sussex werkte in het verleden vaak met Peter samen en koos hem persoonlijk uit om de foto's voor haar Vogue-nummer in te blikken. Er was geen andere fotograaf die ze wilde inschakelen om dit project te realiseren. Hij promootte een gezond beeld van schoonheid, met een minimum aan make-up en zonder Photoshop."

 

 

Charlize Theron: "Mijn hart is gebroken. Peter was een genie in zijn werk. Daarnaast was hij een warm mens met een geweldig gevoel voor humor. Een van de mooiste mensen die ik ooit heb ontmoet. Ik ga je nooit vergeten, mijn vriend."

 

 

Rihanna: "Ik kan dit nog steeds niet geloven. We hebben vandaag een legende verloren, man!"

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

I still can’t believe this. We lost a legend today man! #ripPeterLindbergh

A post shared by badgalriri (@badgalriri) on

 

Niet te missen