Iturria legt medevluchters in de luren en wint overgangsrit in de Vuelta na knappe solo

Print
Iturria legt medevluchters in de luren en wint overgangsrit in de Vuelta na knappe solo

Foto: AFP

De overgangsrit in de elfde etappe van de Vuelta tussen Saint-Palais en Dantxarinea is een prooi geworden voor de Spanjaard Mikel Iturria. De renner van Euskadi Basque Country-Murias was de snelste na een lange vlucht.

Iturria liet zijn metgezellen op 25 kilometer van de finish in de steek en had op de streep zes seconden over op de Spanjaard Jonathan Lastra, die de Amerikaan Lawson Craddock om de derde plaats achter zich liet.

Het peloton nam een snipperdag. De 29-jarige Sloveen Primoz Roglic (Jumbo-Visma) finishte in de grote groep op 18:35 en behield de rode leiderstrui. In de stand heeft hij 1:52 voor op de Spanjaard Alejandro Valverde en 2:11 op de Colombiaan Miguel Angel Lopez. Dylan Teuns is met een negende plaats op 6:07 beste Belg.

Donderdag leggen de renners tussen het Navarra-circuit en Bilbao 171,4 kilometer af. In de finale krijgen ze de Alto de Urruztimendi (2,5 km aan 9,2%), de Alto el Vivero (4,3 km aan 7,7%) en de Alto de Arraiz (2,2 km aan 12,2%) te verteren. Na die laatste klim, die pieken tot 25 procent heeft, is het nog zeven kilometer tot de aankomst.