Bridge op Sport@Hasselt

Print
Hasselt - De Hasseltse bridgeclub P.Eu.T.-P.e.U.T. had dit jaar een stand op het evenement Sport@Hasselt om hun sport wat meer in de kijker te zetten.

Bridge is een kaartspel dat over de gehele wereld op dezelfde manier wordt gespeeld.
Dit kaartspel is niet gebaseerd op geluk, maar op vaardigheden. In bridge win je door goed te spelen en niet door goede kaarten te krijgen. Dat geeft een extra dimensie aan het spel.
Bridge is een denksport die je geestelijke fitheid traint en de veroudering van je hersenen aanzienlijk vertraagt. Daarom is bridge populair bij senioren. Maar ook bij jongeren en de actieve bevolking ontwikkeld bridge belangrijke vaardigheden. Tijdens het spelen worden kansberekening, deductie, concentratie, strategisch en logisch denken geoefend.
Doordat bridge gespeeld wordt door mensen van verschillende leeftijden en geslacht zijn er ook vele sociale contacten dewelke bijdragen tot verhoging van de levenskwaliteit van ouder wordende mensen. Bridge leren kan men al op jonge leeftijd, maar ook 50- en 60-plussers kunnen eraan beginnen.
Om nieuwe leden aan te trekken organiseert de club vanaf oktober bridgelessen voor beginners, want om het spel te leren moet men toch een zekere basis aangeleerd krijgen.
Inlichtingen over deze cursus kan je verkrijgen bij Marc Van Hoof (011/32.33.31 of marc.van.hoof@belgacom.net).


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio