Ook dit is de Vuelta: tv-helikopter ontdekt wietplantage op terras van flatgebouw

Print
Ook dit is de Vuelta: tv-helikopter ontdekt wietplantage op terras van flatgebouw

Ongelooflijk maar waar: luchtbeelden van de tv-helikopter brachten afgelopen zaterdag in aankomstplaats Igualada een wietplantage aan het licht. De Catalaanse politie nam veertig marihuanaplanten in beslag.

Het regende afgelopen zaterdag flink toen een kopgroep zich aanmeldde in de straten van het Catalaanse Igualada. Onder meer Tosh Van der Sande en Dylan Teuns maakten deel uit van de kopgroep maar moesten in de spurt om de bloemen de duimen leggen voor de Duitser Nikias Arndt. Terwijl de UCI-jury geen enkele onregelmatigheid ontdekte, had de Catalaanse politie wel wat gezien.

Wie bijhorende video bekijkt, zal na 35 seconden rechts op een terras plots een flinke wietplantage zien opduiken op het terras van een flatgebouw. Buren hadden enkele dagen voordien de politie al gewaarschuwd. De eigenaren van het appartement hadden het verlaten en hadden de plantage onbeheerd achtergelaten. De politie greep toen nog niet in maar daags na het zien van de beelden werd de plantage dan toch ontruimd. Er werd niemand aangehouden.