Louisa (87) dood teruggevonden onder puin na explosie in Wilrijk

Print

In Wilrijk is na de explosie van dinsdag de laatste vermiste persoon teruggevonden. Het lichaam van de 87-jarige Louisa werd dinsdagnacht omstreeks 2.30 uur aangetroffen. Dat bevestigt de Antwerpse brandweer woensdagochtend.

Van Louisa, sinds kort weduwe, ontbrak lange tijd elk spoor. Urenlang werd naar haar gezocht met reddingshonden. Tot de brandweermannen omstreeks 2.30 uur haar lichaam terugvonden. “We hebben heel voorzichtig gezocht, maar toen we de vrouw uiteindelijk aantroffen, bleek ze helaas overleden”, aldus Kristof Geens van de Antwerpse brandweer aan VRT NWS.

De zware explosie aan Ridderveld in de wijk Valaar heeft dus alsnog een dodelijk slachtoffer geëist. De vrouw in kwestie was de enige bewoner van de drie vernielde woningen die de politie nog niet had kunnen bereiken en die nog niet door de brandweer vanonder het puin was gehaald. Eerder lukte dat laatste wel - levend - met drie andere slachtoffers. Eén van hen mocht het ziekenhuis zelfs al verlaten.

Gerechtelijk onderzoek

Het gerechtelijk labo kwam in de loop van de nacht nog ter plaatse om onderzoek te voeren. Eerder kwam ook een onderzoeksrechter van het parket al langs. Er is ook een deskundige aangesteld. Het parket voert een onderzoek naar “vernieling door ontploffing”, maar over de oorzaak van de explosie is nog niets bekend.

In totaal raakten drie woningen volledig vernield en liepen nog drie andere panden zware schade op. Bij heel wat woningen in de omgeving is er bovendien schade aan ramen, deuren en/of daken. De meeste bewoners daarvan konden dinsdagavond wel al naar huis onder begeleiding van politie en brandweer, die hen hielpen om eventuele gevaarlijke situaties met bijvoorbeeld glasscherven te verhelpen.

LEES OOK. Zware explosie in Wilrijk: drie huizen ingestort

VIDEO. Buurtbewoner over explosie in Wilrijk: “Zag de brokstukken vliegen tot boven mijn zadeldak”

LEES OOK. Cécile (70) na explosie in Wilrijk: “Alles is weg en mijn man ligt in het ziekenhuis”