Martinez mist vier basispionnen

Eden en Thorgan Hazard haken toch geblesseerd af voor kwalificatiematchen Rode Duivels

Print
Eden en Thorgan Hazard haken toch geblesseerd af voor kwalificatiematchen Rode Duivels

Foto: Photo News

Eden en Thorgan Hazard zullen toch niet kunnen meespelen in de komende kwalificatiematchen van de Rode Duivels tegen San Marino en Schotland. De twee broers hebben nog te veel last van blessures om al in actie te komen. Bondscoach Roberto Martinez moet zo vier basispionnen missen, want eerder vielen ook Axel Witsel en Vincent Kompany al uit.

Eden en Thorgan Hazard speelden afgelopen weekend niet mee bij respectievelijk Real Madrid (2-2 in Villarreal) en Dortmund (3-1 verlies bij Union Berlijn).

“We zien onze kapitein dinsdag”, vertelde Martinez bij de voorstelling van zijn selectie. “De wedstrijd tegen Schotland is pas op 9 september. We zullen zien of hij het haalt. Voor zijn broer Thorgan geldt hetzelfde. Hij heeft een ribprobleem en traint bij Dortmund individueel. We zullen dinsdag zien hoe hij het stelt.”

Vincent Kompany (RSC Anderlecht), Timothy Castagne (Atalanta) en Axel Witsel (Borussia Dortmund) liggen ook in de lappenmand. Eerder haakte Koen Casteels (Wolfsburg) af door een scheurtje in het rechterkuitbeen. Martinez riep maandag Hendrik Van Crombrugge (RSC Anderlecht) op als zijn vervanger. Het is nog niet duidelijk of de broers Hazard vervangen worden.

België heeft na vier wedstrijden het maximum van 12 punten en leidt daarmee in groep I voor Rusland (9 op 12), Kazachstan en Schotland (6 op 12), Cyprus (3 op 12) en San Marino (0 op 12). De top twee plaatst zich rechtstreeks voor Euro 2020.